BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,21
HABER /  GÜNCEL

Toprağa gömülü 50 Kur'an bulundu

Bingöl'de yol kenarında toprağa gömülmüş halde 50'ye yakın Kuran-ı Kerim bulundu

Abone ol

Bingöl'de yol kenarında toprağa gömülmüş halde 50'ye yakın Kuran-ı Kerim bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Yukarı Akpınar köyü bölgesinde geziye çıkan vatandaşlar, yol kenarında otların üzerine bırakılmış ve toprağa gömülmüş halde çok sayıda Kur'an-ı Kerim'in olduğunu fark etti. Vatandaşlar, Kur'an-ı Kerimlerin muhafaza altına alınması için durumu köy muhtarına bildirdi. Bölgeye gelen köy muhtarı ve köy imamı, Kur'an-ı Kerimleri muhafaza etmek üzere poşetlere koyarak köye götürdü.

Araçla geçerken yol kenarında otların üzerinde iki adet Kur'an-ı Kerim fark ettiklerini belirten Yenimahalle Muhtarı Haydar Kılıç, "Kur'anları görünce kontrol etmek için yanlarına gittik. Bu Kur'anların yaklaşık 5 metre ilerisinde çok sayıda Kur'an'ı Kerim'in çok az bir toprakla gömüldüğünü fark ettik. Ufak bir kazı yapıp içine atmışlar. Köy muhtarına gelip bakmaları için haber verdik" dedi.

TOPLAYIP KÖY CAMİSİNE GÖTÜRDÜLER

İl Müftüsü Mecit Can, köy imamı Behçet Baluken'i, olay yerine yönlendirdi. Yol kenarında gömülen Kur'an-ı Kerimleri toplayan Baluken, kutsal kitapları muhafaza etmek için köy camisine götürdü. İmam Baluken, "Kur'an yıprandığı zaman hiç olmazsa bir hocaya sorsunlar, hoca nasıl öneride bulunursa o şekilde imha etsinler. Bu Kur'an-ı Kerimleri alıp camiye götüreceğiz. Orada kurutup, okunanları içinden seçeceğiz, okunmayanları da nasıl imha edilmesi gerekiyorsa o şekilde imha edeceğiz" ifadeleri kullandı