BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.440,16

Topluca intihar eden tarikat

Topluca intihar eden tarikat

Jim Jones güçlü hitabet yeteneğiyle 913 insanı etkileyip kendi arkasından ölüme sürükledi.

Topluca intihar eden tarikat

Hitabet yetenekleri ve karizmatik kişilikleriyle insanları etkileyen, inançları ve umutları sömürerek maddi çıkar, cinsel zevk ve güç elde eden kişiler hep vardı. Jim Jones da bunlardan biriydi. Jim Jones'un ardına takılanlar korkunç bir şekilde öldü.
Onedio.com

Topluca intihar eden tarikat

18 Kasım 1978'de Güney Amerika'da Guyana'da "Halkın Tapınağı"nın lideri Jim Jones'un vaadedilmiş topraklarına toplanmış 913 insan ölü bulundu. Tarikatının müridi olan bu insanların özgür iradeleri ile zehir içerek intihar ettikleri söylendi.

Topluca intihar eden tarikat

Asıl adı James Warren olan "Jim Jones" 1931'de doğdu. Klu Klux Klan üyesi savaş gazisi babası ve çalışan annesi kendi dertlerine daldıklarından küçük Jones'a pek ilgi gösteremediler. Anne baba ilgisizliğinin yarattığı boşluğu dinle doldurmaya çalışan Jones, 10 yaşına gelince komşularıyla çeşitli kiliseleri gezmeye başladı.

Topluca intihar eden tarikat

Annesi ve babası ayrıldıktan sonra kendi yoluna giden Jones, kilise eğitimine yöneldi ve vaiz olarak çalışmaya başladı. Hemşire Marcel Baldwin ile evlendi. Çift, Koreli ve Afro Amerikalı 8 çocuk evlat edindi. Vaiz, müritlerini de evlat edinmeye teşvik etmiş ve ABD'nin Kore politikalarını da eleştirmiştir. Meraklı bir okuyucu olan Jones, dini figürlerin yanında Hitler, Stalin, Mao gibi liderlerin de hayatlarını etüt ederek, kitleleri etkileme yöntemlerini anlamaya çalıştı.