BIST 9.492
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.483,93
HABER /  DÜNYA

Toplu tacizden Merkel'i sorumlu tuttular

Göçmen karşıtları, Köln’de yılbaşı akşamı Afrika ve Ortadoğu kökenli bir grubun gerçekleştirdiği tacizler nedeniyle, Merkel’i suçladı.

Abone ol


Almanya’nın Köln kentinde yılbaşı akşamı, tren garı çevresinde yaşanan kadın tacizleri, göçmen politikası nedeniyle sert eleştirilere hedef olan Başbakan Angela Merkel’in bir kez daha sağcıların tepkisini çekmesine neden oldu.

Görgü tanıkları, yaklaşık bin kişilik grubun çoğunluğunu Afrika ve Ortadoğu kökenli gençlerin oluşturduğunu söylemişti. Güvenlik yetkilileri, aralarında bir sivil polisin de bulunduğu 90 civarında kadının, bahsi geçen grubun sözlü ve fiziksel tacizlerine maruz kaldığını açıklamıştı.

Hamburg ve Stuttgart kentlerinde de benzer saldırıların yaşandığını kaydeden polis, çok sayıda hırsızlık ve gasp vakasının da yaşandığını belirtiyordu.

GÖÇMEN KARŞITLARI MERKEL'İ TOPA TUTTU

Merkel, tepkilere karşın mültecilerin kabulüne izin vermişti. Son olaydan sonra Berlin yönetimini eleştiri yağmuruna tutan göçmen karşıtları, göçmen akınının sürmesi halinde çok daha kötü olayların yaşanacağı uyarısında bulundu. Başbakan Merkel ise, olayların arkasında göçmenlerin bulunduğunu söylemek için henüz erken olduğunu belirtmekle yetindi.

MERKEL PROTESTOSU

Kadınlara yönelik bu saldırıları protesto etmek için yaklaşık 250 kişi Köln Katedrali’nin önünde toplandı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen kadınlara, az sayıda erkek de destek verdi.

Yaşananlara ilişkin soruşturmanın sağlıklı şekilde yürütülmesini talep eden göstericiler Almanya Başbakanı Angela Merkel’i de protesto etti. Göstericilerden bazıları ellerinde "Sayın Merkel! Neredesiniz? Ne diyorsunuz? Korkuyoruz" yazılı pankartlar da taşıdı.

POLİS KALABALIK KARŞISINDA YETERSİZ KALDI

Yerel basına konuşan Eveline ve Michelle adlı genç kızlar, tren garının önünde onlarca kişinin tacizine uğradıklarını, eşyalarının da gasp edildiğini söyledi. Polis, yılbaşı gecesi gelen tüm şikayetlere müdahale etmeye çalıştıklarını belirtirken, kalabalık karşısında yetersiz kaldıklarını kabul etti.