BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,39
HABER /  SEÇİM

Topbaş'tan Sarıgül'e sert yanıt! Musluğu aç bak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti İstanbul adayı Kadir Topbaş projelerini tanıtım toplantısında konuşuyor.

Abone ol

AK Parti'den yeniden aday olan İBB Başkanı Kadir Topbaş projelerini düzenlenen bir etkinlikte tanıttı.

Topbaş, ''Boğaz'ı Marmaray ile Haliç'i metro ile geçtik. İmkansız denilen işleri başardık'' dedi. Topbaş, ''Elbet zaman zaman hatalarımız oldu. Bilerek yapmıyorsanız bu bir hatadır, bilerek yapıyorsanız bu ihanettir'' diyerek seçmene seslendi.

Yeni dönem projeleri için de iddialı konuşan Topbaş,"Bu benim için onur meselesi oldu. İstanbullulara söz veriyorum, yarınınız dünden daha güzel olacak" dedi.

SARIGÜL'E SERT YANIT: MUSLUĞU AÇ BAK!

Kadir Topbaş burada, CHP'li yöneticilerin ve Mustafa Sarıgül'ün sık sık tekrarladığı "20 yıldır İstanbul'a ne yapıldı" sorusuna en sert şekilde cevap verdi.

Topbaş cevabında, "İstanbul'a ne yaptığımızı görmek istiyorsanız, musluğu açın bakın o biziz. İçilebilir temiz su akıyor. İster iş yerinizde kullanabilirsiniz ister evinizde." dedi

Topbaş'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''Siyaseti boş hayallerle kirletmedik. 10 yıldan beri bu şehirde görev yapmaktayım. Elbet zaman zaman hatalarımız oldu. Bilerek yapmıyorsanız bu bir hatadır, bilerek yapıyorsanız bu ihanettir. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de. Kapınıza gelip sizden destek isteyebilirler muhalefet partileri. Hayallerle siyaset yapma devri bitti farkında değiller.

5 PROJE SAYAMAZLAR

Bulunduğunuz yerlerde il ve ilçe belediyelerinde Türkiye'ye model olacak 5 tane projeyi art arda sıralayınız deyiniz biz de şapka çıkartalım diyebilirlerse. İstanbul'da tüm dünyaya model olabilecek projeler ürettik. Boğaz'ı Marmaray ile Haliç'i metro ile geçtik. İmkansız denilen işleri başardık.Biz hizmet sevdalısıyız. Bu millet tüp kuyruklarını unutmadı. Çöp yığınlarını, hava kirliliğini gördük. Bidon kuyruklarını gördük. Bu yaşandı İstanbul'da bunu hep beraber yaşadık. Evinizde ve işyerinizde doğalgazı kullanabiliyorsanız işte o biziz. Çiçek bahçesine çevrilmiş İstanbul varsa işte o biziz. Nereye baksanız orada biz varız.''

SÖZ VERİYORUM!

Kadir Topbaş konuşmasının sonunda İstanbullular'a da yeni dönem için söz verdi. Seçmenine 'Yarınınız dününüzden daha güzel olacak söz veriyorum" diyen Kadir Topbaş, 3. dönem başkanlığın kendisi için onur meselesi olduğunu söyledi.

Topbaş "Biz en ince ayrıntısına kadar metro hattının nereden geçeceğini halkımıza tanıttık. Bir metro çalışması öyle bir çizgi çizerek yapılmaz. İnşallah gelecek dönemlerde raylı sistemleri kuran başkan olarak anılmak isterim. Biz hizmet sevdalısız, biz belediyeciliği iyi biliyoruz.

Dünyanın 241 noktasına direk uçan bir THY varken 3. havalimana nasıl karşı çıkılır, bunu anlamak mümkün değil. Yeni Türkiye yolunda daima hizmet daima İstanbul diyorum" dedi.

ÜCRETSİZ İNTERNET MÜJDESİ

Malesef muhalefetin ardı arkaya sayacak 5 projesi dahi yok. Bir metro projesi şeması gösterdiler, ilkokul çocuğunun ev ödevine benziyor. Ücretsiz internet diyorlar, 1 Nisan'dan itibaran İstanbul'un 26 meydanında ücretsiz internet erişimi sağlanacak.

"10'A YAKIN BARAJI BİTİRMİŞİZ"

Kongre turizmi diyorlar, sadece Lütfi Kırdar Kongre Merkezi 2019 yılına kadar dolu. İstanbul'daki okulları depreme hazırlayacaklarını söylüyorler, İstanbul'da depreme hazır olmayan okul kalmadı ki... 2 tane baraj yapacağız diyorlar, 10 yakın baraj bitirmişiz. Gelin size bu işi öğretelim diyoruz, yüksünüyorlar.

"NEW YORK'TAN DAHA ÇOK METRO AĞI"

Dünyadan örnek verince dünyayı çok iyi biliyor sanıyorlar ancak biz onlardan daha çok iyi biliyoruz. Ben Dünya belediyeler başkanıyım. Paris'te, Londra'da bile metroyu belediye yapmıyor. Bunlar neyi biliyor. Biz belediye olarak yaptık. 38 ayda metroyu bu kadar kısa sürede bitiren devlet bile yok. Biz bir hedef koyduk New York Metrosu'ndan daha çok metro ağı olacak inşallah.