BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,12
HABER /  GÜNCEL

Topbaş'tan olay sözler! Hiçbirine imza atmadım Ankara'dan...

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın çarpık yapılaşma imarlarına imza atmadığını bunlara imar izninin Ankara’dan verildiğini söylediğini açıkladı.

Abone ol

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, görevinden istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş ile görüştü.

Paylan bu görüşmede İstanbul'daki çarpık yapılaşmayı konuştuklarını belirterek, “Arkadaş, bu imarları sen nasıl veriyorsun, bütün İstanbul sana küfrediyor bilesin dedim. ‘Onların hiç birine ben imza atmıyorum. Hepsi Ankara'da, Özelleştirme İdaresi, TOKİ, Çevre Bakanlığı tarafından imzalanıyor' cevabını verdi” dedi.

Paylan, Topbaş ile görüşmesinin detaylarını, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda açıkladı. Komisyonda, Hazine arazilerinin ve taşınmazlarının satışının önünü açan madde üzerinde söz alan Paylan, tutanaklara da giren konuşmasında şöyle konuştu:

“Bu madde geçerse, İstanbul'a iştahla bakan greyderlerle girmeye hazır bekleyen müteahhitler Özelleştirme İdaresi'nin kapısına yığılacak. Her şeye para gözüyle, hatta TL de değil, dolar gözüyle bakılıyor. TOKİ de, Çevre Bakanlığı da aynı şeyi yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanı ikrar etti, ‘Biz İstanbul'a ihanet ettik' dedi.

ONLARIN HİÇBİRİNE BEN İMZA ATMIYORUM

İstanbul'da Kadir Topbaş azledildi. Kendisiyle yaptığım görüşmede ‘Arkadaş, bu imarları sen nasıl veriyorsun? Bütün İstanbul sana küfrediyor bilesin' dedim. Topbaş da bana ‘Onların hiçbirine ben imza atmıyorum Hepsi Ankara'da, Özelleştirme İdaresi, TOKİ, Çevre Bakanlığı, şu bu tarafından imzalanıyor' dedi. Rant ve dolarla bakıldığı sürece, şehirlerimize ihanete devam edilecektir.”

GELİR ELDE ETME İFADESİ YAZMADIĞI İÇİN SORUN LAR YAŞANIYOR

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamu hizmetlerinde kullanılmayan Hazine'nin özel mülkiyetindeki taşınmaz varlıkların, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla kapsama alınmasının yasal olduğunu belirtti. Uygulamada özelleştirmenin amaçları arasına ‘Gelir elde etme' ifadesi yazmadığı için sorunlar yaşandığını anlatan Ağbal, bu nedenle kanunun amaç maddesine ‘Kamu taşınmazlarının değerlendirilmesi suretiyle gelir elde etme' ifadesinin eklendiğini söyledi. Ağbal, “Bu taşınmazlar, ekonomiye kazandırılırken diğer taraftan da kamu geliri elde etmek istiyoruz” dedi.