BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,97
HABER /  GÜNCEL

Topbaş'tan flaş halk otobüsü açıklaması

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Toplu Taşımada değişim sinyali verdi. Topbaş Halk Otobüslerinin rehabilite edileceğini söyledi.

Abone ol

İstiklal Caddesi'nde su baskınları hakkında da konuşan Topbaş, " Dünyanın birçok yerinde bu tufanları şehirlerde görüyorsak, dünya bir takım sinyaller veriyor demektir "dedi.

YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMEK GEREKİYOR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bağcılar'da düzenlenen kentsel dönüşüm töreninde konuştu. Son dönemde yaşanan Özel Halk Otobüsleri kazalarına değinen Topbaş, " Geçenlerde Halk otobüslerinde çeşitli problemler yaşadık. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifalar diliyorum. Toplu taşıma araçları başta olmak üzere, her alanda bir rehabilite gerekiyor. Yeniden gözden geçirmek, masaya yatırmak, her alanda eksikleri gidermek gerekiyor " diye konuştu.
 
İSTİKLAL CADDESİNDEKİ SU BASKINLARI
Yoğun yağışların ardından İstiklal Caddesinde yaşanan su baskınlarına da değinen Topbaş, " Bir yağışla 15 dakikada 25 litre, yani kovaları boşaltıyorsunuz gibi bir yağış var"dedi. İstiklal Caddesinin altında yüz yıl önce yapılan bir kanal olduğunu söyleyen Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü:  Mazgallara, su kanallarına hiç dokunmamamıza rağmen yıllardan beri, çocukluğu Beyoğlu'nda geçmiş biri olarak böyle bir olayı görmediğimiz bir yerde, fiziksel hiçbir müdahale etmediğimiz yerde, bu su birikintisini nasıl görüyoruz. Alttaki kanalı rehabilite etmemize rağmen bunu görüyorsak, Londra'da Metroyu su basıyorsa ve dünyanın birçok yerinde bu tufanları şehirlerde görüyorsak, dünya bir takım sinyaller veriyor demektir.