BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Topbaş'a en az 4-5 puan fark atardım

Adaylık sürecinde İstanbul'da Sarıgül'e rakip olan CHP'li Gürsel Tekin'in açıklaması çok konuşulacak.

Abone ol

Tekin, "Eğer İstanbul'da ben aday olsaydım sayın Topbaş'a en az 4-5 puan fark atardım" iddiasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CNN TÜRK'te yayınlanan Karşı Gündem programında Aslı Aydıntaşbaş'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SARIGÜL CHP İÇİN YANLIŞ ADAY MIYDI?

Aslı Aydıntaşbaş:  Sarıgül yanlış aday mıydı? Kime sorduğumun da farkındayım. Ama…

Gürsel Tekin: İstanbul haritasında 100 milyar dolarlık yolsuzluk var. Yok diyen gelsin anlatayım. Sadece kamuoyu ile paylaşmadım. Başbakan'a da mektupla yolladım. Topbaş'ın bir projesi var mıydı?

HALEN İDDİALIYIM

Aslı Aydıntaşbaş:  Topbaş değil ki Erdoğan'dı aday. Projeler de insanları heyecanlandırıyor.

Gürsel Tekin: Ayamama deresinde kaç kişi yaşamını kaybetmiş. Kanal istanbul diyorsunuz. Mustafa Bey doğru muydu yanlış mıydı sorusu şu an önemli değil. Halen iddialıyım. Çok ciddi çalışma yaptım. İstanbul'un 39 ilçesinin tomografisini çeken bir siyasetçiyim. En az yüzde 4-5 oy fark atardım ben aday olsaydım. Buna emin ol. Bugün AKP'ye oy verenlerin önümüzdeki günlerde evleri başına yıkılacak. Bununla ilgili bir İstanbul milletvekili olarak üç ayrı ofis açacağız. Bir başka şey daha söyleyim. Sakın ha bugüne kadar plan tadili yaptınız.Topbaş'a sesleniyorum. En ufak bir plan tadilinde Gürsel Tekin olarak önünüze dikileceğim.

cübbeli.20140410135414.jpg
TEKİN'DEN ŞAŞIRTAN ÖNERİ


Gürsel Tekin, seçim sonuçlarını değerlendirdiği programda, Ağustos ayında gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili de konuştu
.



Aslı Aydıntaşbaş:  İnsanlar kentsel dönüşüme bu kadar karşı mı?

Gürsel Tekin: Evet. Size yalvarıyorum. Karşı karşıya getirin. Beni de ikna etsinler. Sultan Mahallesinde 300 yıllık roman vatandaşlar sürgüne tabi tutuldu. Beyoğlundaki Kürtler sürgüne tabi tutuldu.

ADAYLIK TALEBİM VARDI

Aslı Aydıntaşbaş:  Sırrı Süreyya Ben iktidara gelirsem TOKİ'yi kaldıracağım dedi. Bana çirkin geliyor da insanlar TOKİ'den memnun. CHP tekşilatı İstanbul'da çalşımadı. Bir CHP rüzgarı esmedi. Sarıgül'ün mitinglerinin arkasında CHP teşkilatı yok.

Gürsel Tekin: Buna katılmıyorum. Bu insan doğasında var. Düz yolda kaza yaparız. Hiç bir şey bulamazsak kaldırımda kusur buluruz. CHP teşkilatı 60 yıldır iktidar olamamış bir partinin teşkilatı ama canhıraş çalışyor. Sayın Kılıçdaroğlu bu örgütü ayağa kaldırdı. Sayın Sarıgül'ün Topbaş'a bu yolsuzlukları sormasını isterdim. Ben CHP'liyim. Adaylık talebim vardı. Olmadı diye kıyamet koparmam. Negatif kampanya istemiyoruz dediler. Cahil cuhul gazeteciler Gürsel Tekin yoktu diye yazıyor. Ben CHP kültüründe yetiştim. İsmet Paşa, CHP Genel Başkanlığını kaybetti, gitti Bülent Ecevit'in önünde önünü ilikledi. Ben bun kültürden geliyorum.