BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.307,30
HABER /  GÜNCEL

Topbaş: Öztürk ucuz siyaset yapıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy Meydanı’ndaki anıtın kaldırılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Abone ol

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ü eleştiren Topbaş, “Yıllarca belediye başkanlığı yapacaksın, planı okuyamayacaksın. Yapılanı ucuz siyaset olarak görmekteyim.” dedi.

Kadir Topbaş, Sancaktepe'de kapalı yüzme havuzu, kadın sağlık ve beceri eğitim merkezi ile Mimar Sinan bulvarı cadde düzenlemesi temel atma töreni sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazetecilerin Kadıköy Meydanı’ndaki Atatürk anıtının kaldırılacağı yönündeki iddialarla ilgili sorusu üzerine Topbaş, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ü sert eleştirdi. Selami Öztürk’ü ucuz siyaset yapmakla suçlayan Topbaş, “Yıllarca belediye başkanlığı yapacaksın, planı okuyamayacaksın. Notlarına bakmayacaksın ve kalkacaksın ucuz siyaset yapacaksın. Böyle bir şey olur mu ? Açsınlar plan notunda var. Plan notundan törenlerin yapılacağı alanı ifade ediyor. Ne törenleri yapılacaktır ? Orada baksalar görürler.” ifadesini kullandı.

TOPBAŞ: GELECEĞİ DE OKUYABİLİYORLAR 

Yapılan eleştirileri geleceği okumak olarak niteleyen Topbaş şöyle konuştu: “Anıt kaldırılacak deniliyor. Geleceği de okuyabiliyor bu insanlar. ‘İleride burası fuar alanı, aktivite alanı olursa, gelecekte şu olur. Bu olur mu ?’ Geleceği bu kadar öngörebilen insanları hayret ve hayranlıkla karşılıyorum. Ucuz siyaset olarak görmekteyim. Orada plan notunda açık ve net. Planı okuyamayanlar yıllarca belediye başkanlığı yapıp da belediye başkanlığının farkında olmayan insanları muhatap almak mümkün değil. Kusura bakmasın "

Meclis toplantısında konunun görüşülüp görüşmediği yönündeki soru üzerine Topbaş, 5 binlik planda bu tür detayların yer almadığı bilgisini verdi. Öztürk’ün plan notlarının ne olduğunu ve neyi ifade ettiğini okuyamadığını ve ucuz siyaset yaparak gündem oluşturduğunu söyleyen Topbaş, “Çok komik. Plan nasıl okunur diye ders vermek lazım. Biz yaptığımız işi gayet iyi biliyoruz. Orada anıtın kaldırılması söz konusu değil. Orada bir yapı yapılması söz konusu değil. Plan notları açık. Şimdi ağız değiştirdiler, biz de biliyoruz o planları diyorlar ama geçelim onları." cevabını verdi.

'KARAKÖY CAMİİ YENİDEN İNŞAA EDİLECEK'

Tarihi Karaköy Camii’nin yeniden yapılacağı yönündeki haberlerin sorulması üzerine Topbaş, bu yönde bir çalışmaları olduğunu söyledi. Tarihi caminin Karaköy’deki düzenlemeler sırasında kaldırıldığını hatırlatan Topbaş sözlerini şöyle tamamladı: “Beyoğlu Belediye Başkanlığım döneminde de gündeme getirdik. Bunu yerine koyalım bir tarihi eser ve bir kimliği olan bir yapı diye çalışmalar yaptık. Medyamızdan da destekler gelmişti. Şu anda o çalışmalar yapılıyor. Oradaki orijinal yerine yerleştirmek için oradaki mülkiyetle ilgili bazı çalışmalar var. Özel mülk alanları olanlar var onlarla bir mutabakat sağlayıp, bu kentin hafızası saydığımız bir değer olarak koymak isteriz. Böyle bir çalışmamız var " dedi.