BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL

Topbaş için çok ağır sözler

Kılıçdaroğlu o nazik üslubundan sıydıldı öyle böyle ağır sözler konuşmadı. Topbaş için çetebaşı dedi, Erdoğan'ı da listeye ekledi. Dahası da var...

Abone ol

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, nazik üslubundan sıydıldı bu kez zehir zemberek sözler etti.

Kadir Topbaş'ı bir türlü tartışma masasına çekemeyen Kılıçdaroğlu, onu çıkar örgütü lideri olmakla suçladı. Bakalım Topbaş bu kez iddialar ve bu ağır sözler karşısında yine suskun kalacak mı?

Kılıçdaroğlu, partisinin Üsküdar Belediye Başkan adayı Sema Barlın ve CHP'li Gürsel Tekin'le, bir teknede verilen kahvaltıya katıldı. Burada Kadir Topbaş'ı hedef aldı ve inanılmaz sert bir üslupla ağır iddialarda bulundu.

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN ZEHİR GİBİ SÖZLERİ;

*''İSFALT olayında organize bir yolsuzluk vardır. Siz hangi gerekçeyle bir şirkete 3 milyon 785 bin avroluk parayı verirsiniz. Sayın Topbaş, ısrarla soruları yanıtlamaktan kaçınıyor. Sayın Topbaş'a ben şunu sordum, '23 şirketin bilançolarını niye açıklamıyorsun?' Açıklamadı, 21'ini ben açıkladım. Çağdaş bir ülkede olsa, o belediye başkanının utanması, sıkılması ve o görevinden istifa etmesi lazım. Ahlaki olarak o koltukta oturamaz artık.

*Sayın Topbaş, organize suçluluğun içindedir, imar rantlarını dağıtan şebekenin başındadır. İBB'nin bürokratlarının kararlarına rağmen kendi yandaşlarına İstanbul'un rantını peşkeş çektiren ekibin başındadır.''

KİM BU SERDAR KEPENEK?

*''Adı sanı belli olmayan bir şirkete 3 milyon 700 bin avro yatırıyorsun. Bir belediye başkanı bu parayı niye verdiğini açıklayamaz mı? Kimin parası bu? Sayın Topbaş'ın mı, İstanbullular'ın mı?

*Bu şirketin ortaklarından bir tanesi Serdar Kepenek. Kim bu Serdar Kepenek, Kadir Topbaş açıklasın. Neden çekiniyor?

*"'Biz işimize bakarız' diyor sayın Topbaş. Ne işlere baktığını biliyorum, ben o tür işlere bakan adamları zaten masaya çekmek istiyorum. Vatandaşın işine bakacaksın, kendi işine bakmayacaksın. Kendi işine bakıyorsan biliyoruz ki malı götürüyorsun.

*Serdar Kepenek'in asfalt konusundaki birikimi nedir? Amerikan Asfalt Enstitüsü'nden ve TÜBİTAK'tan daha fazla bir birikimi mi var? Nedir bu şirket? Amerikan Asfalt Enstitüsü ile TÜBİTAK ile anlaşmaları iptal edelim, kendi içindeki AR-GE bölümünü de kaldıralım. O zaman buradan danışmanlık hizmetini alsınlar.

*Ben bu paranın hesabını istiyorum. Sayın Topbaş hesabını versin. Karşıma çıkmaya korkuyorsanız, rant şebekesinin içindesiniz demektir. İBB'nin asfalt dökümü doğru değil. Organize bir örgüt var önümüzde, İstanbul'un rantlarını paylaşan, İstanbul'a açlığı getiren bir örgüt var. Bu örgütün başında da Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Kadir Topbaş var.''