BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,11
ALTIN 2.326,23
HABER /  GÜNCEL

Tonlarca bayat balığı halka yedireceklerdi

BURSA Balık Halin'deki denetimlerde bayat olduğu belirtilen ve satışa hazır 2 ton istavrit Tarım A.Ş. Su Ürünleri Birimi tarafından imha edildi. Bu arada avlanması yasak 120 kiloluk orkinosa da el konuldu.

Abone ol

BURSA Balık Hali’ndeki denetimleri sıklaştıran belediye ekipleri, asgari avlanma boyutlarının altındakilerle halk sağlığı için tehdit oluşturan balıklar ile avlanması yasak olan 120 kiloluk orkinosa el konuldu. Bu arada satılmaya hazır 2 tonun üzerinde balık imha edildi.

Tarım A.Ş. Su Ürünleri Birimi tarafından yapılan denetimlerde, asgari avlanma boyutunun altında ve sahipsiz olduğu belirlenen 96 kilo istavrit, 152 kilo mezgit, 20 kilo dil balığı ve avlanması yasak olan bir 120 kiloluk orkinosa el kondu.

Balıklar, sahip çıkılmadığı için 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun 34’üncü maddesine göre işlem yapılmak üzere Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edildi.

Bu arada, yapılan denetimlerde halk sağlığını tehdit eden 2 tonun üzerindeki bayat istavrit balığına da el kondu. Veteriner hekim tarafından yapılan organoleptik muayene sonucu toplam 140 kasadaki 2 bin 100 kilo istavrit balığının insan tüketimi ve sanayi hammaddesi olarak kullanılmasının sakıncalı olduğu tespit edildi. Hazırlanan rapor doğrultusunda bayat balıklar imha edildi.