BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.514,85
HABER /  GÜNCEL

Tolon Paşa'dan Perinçek açıklaması

Ergenekon'un tutuksuz sanığı Hurşit Tolon, Perinçek ile olan tanışıklığını anlattı

Abone ol

İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuksuz sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon, duruşmada okunan emniyet, savcılık ve nöbetçi hakimlik ifadelerini düzeltti. Perinçek ile tanışıklığına açıklık getiren Tolon, Büyükanıt ile olan ilişkisini anlattı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, önce Tolon'un emniyette alınan ifadesi Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese tarafından okundu. Tolon, bu ifadesinde geçen ''Doğu Perinçek'i üsteğmenliğimden beri tanırım'' sözlerini düzeltti.

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı birinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı Perinçek'in ismini bildiğini ifade eden Tolon, ''1970 yılında üsteğmenliğim sırasında, bana Erzincan Refahiye'de yolda kontrol görevi verilmişti. Bu şahıs hangi konuda bilmem, ama aranıyordu. İsmini o dönemden biliyorum. Perinçek'i şahsen 2008'deki Milli Egemenlik Hareketi toplantısında tanıdım'' dedi.

"BÜYÜKANIT'IN HASTANE RAPORLARI"

Tolon, oğlu Ali Tolga Tolon'un evinde bulunduğu iddia edilen bir CD içerisinde eski genelkurmay başkanlarından emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın GATA'da düzenlenen kulak testlerinin çıktığı iddiasıyla ilgili olarak da, ''Ege Ordu Komutanlığım sırasında bana gelen zarftan Yaşar Büyükanıt'ın kulak testi raporları çıktı. Hemen Büyükanıt'ı telefonla arayıp, söyledim. Büyükanıt 'Sana gönderilmesi iyi. Bana bile gönderiyorlar, internette dolaştırıyorlar' dedi'' şeklinde konuştu.

"SİYASİ PARTİYE ÜYE DEĞİLİM"

Emniyet ifadesindeki, ''Ergenekon terör örgütünün amaçları arasında, rejimin ilkelerine aykırı ideolojiye sahip siyasilere yönelik suikast planlanması iddiaları olduğuna ilişkin'' soruya değinen Tolon, ''Siyaset dünyasını yönlendirdiniz mi?' Böyle bir sorunun tevcii edilmesini, bunun muhatabı olmayı zul kabul ederim. Benim bu konuda bilgim yok. Bu yaşa gelmişim, siyasilere suikast planlamakla mı suçlanacağım'' dedi.

BÜYÜKANIT İLE İLGİLİ İDDİALAR

Bir siyasi partiye üye olmadığını ifade eden Tolon, İşçi Partisi üyeliğinin de bulunmadığını, bu partinin hiçbir toplantısına katılmadığını anlattı.

Tolon'un emniyet ifadesinin okunmasının ardından savcılık ifadesine geçildi. Tolon, savcılık ifadesinde kendisine yöneltilen emekli Orgeneral Büyükanıt ile ilgili sorulara ilişkin de, ''Ben Yaşar Büyükanıt'a o kadar yakınım ki. 2004'te hakkında spekülasyonlar yapılıyordu. Bir gazetede 'Büyükanıt'ın Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmayacağına ilişkin haber üzerine hemen Fenerbahçe'deki konutuna telefon ettim. 'Komutanım' dedim, benden 1 yıl kıdemlidir, 'size sadır olabilecek bir konu bana hiçbir şekilde saadet bahşetmez. Benim böyle bir görevi kabul etmem mümkün değildir' dedim'' şeklinde konuştu.