BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.423,70

Tokmak, Emin Çölaşan'ın elinde, davul Metin Yılmaz'ın boynunda!

Sözcü'yü yöneten Metin Yılmaz, Rahmi Turan ekolündendir. Metin'in gazetecilik ahlakı ustası Rahmi Turan'dan farklı değildi. Ta ki, Sözcü'ye Emin Çölaşan bulaşana kadar. Çölaşan'ın tiraja katkısı tartışılamaz.

Sözcü de, bugün yapılan gazetecilik,  Rahmi Turan'ın yıllar önce yaptığı gazetecilikten farklı değil. Rahmi Turan gazeteciliğinin zirve yapmasının nedeni hep muhalefet etmekti!

Demirel iktidarına karşı muhalif yayınlar yaparak, Günaydın'ı 1 milyonlara ulaştırmıştı Rahmi Turan. Demirel iktidardan düşünce, aynı Rahmi Turan, bu sefer muhalefet oklarını Özal'a çevirdi ve Demirel'e destek verdi!

Rahmi Turan'ın Bugün, Meydan ve Gözcü'deki muhalefet anlayışı da bugünkü Sözcü'den farklı değildi. Özal az çekmedi, Güneş Taner'e yapılmayan kalmadı.

Rahmi Turan'ın TOKMAK'ı bir an olsun nefes aldırmadı iktidarda bulunan herkese. Muhalefette olanlar ise, Rahmi Turan'ın bütün nimetlerinden faydalanmayı bildi!

                                 ***

Rahmi Turan, Sözcü'ye bir kardeş getirmenin hazırlığını yapıyor şimdi. Gazeteciliği ve kıvrak zekası, adı her neyse, yeni gazeteye kısacık zamanda yansıyacaktır. Vefasızlığını bir kenara bırakırsak, Rahmi Turan'ın geçmişte yaptıkları gelecekte yapacaklarıdır. 

O yüzden, muhalefetin gözü aydın şimdiden, sıkı muhalefet edecek yeni ve etkili bir gazete geliyor.

Bu gazete, Sözcü'nün kardeşi olacak ama, Sözcü kadar sivri dilli olmayacak!

Rahmi Turan'ın gazetecilik ahlakında, ülkeyi idare eden her kim olursa olsun, ona ön ismiyle hitap etmek yoktur çünkü!

Hakaret etmeden, küçük düşürmeden muhalefet eden bir gazetecilik ahlakına sahiptir Rahmi Turan. Başarılı olmasının sırrı da budur zaten. 

                                ***

Sözcü'yü yöneten Metin Yılmaz, Rahmi Turan ekolündendir. Metin'in gazetecilik ahlakı ustası Rahmi Turan'dan farklı değildi. Ta ki, Sözcü'ye Emin Çölaşan bulaşana kadar.  Çölaşan'ın tiraja katkısı tartışılamaz. 

Üslubu belli, kullandığı dil belli...

Buna rağmen, önemli bir kesimin okuduğu bir yazar.

Metin Yılmaz, kullanılan üsluptan rahatsız olmasına rağmen, Emin Çölaşan'a tiraj uğruna boyun eğdi. Çölaşan'ın Sözcü'de yazmasına sebep olduğu başka isimler de gelince, Metin Yılmaz'ın Sözcü'sü, Emin Çölaşan'ın Sözcü'süne dönüştü! 

O birinci sayfasını çizen ve akşam saati evine çekilen bir genel yayın yönetmenidir artık. 

Rahmi Turan'ın deyişiyle özetlersek, davul Metin Yılmaz'ın boynunda, tokmak Emin Çölaşan ve tayfasının elinde.  Buna rağmen, Sözcü'de gazetecilik adına güzel şeyler yapılıyor. Ancak o güzellikler, Çölaşan ve tayfasının çirkinlikleri arasında kaybolup gidiyor!

Rahmi Turan'ın iktidarları sallayan muhalefeti, Sözcü'de de yapılıyor ama kullanılan üslup ve dil, gazeteyi, bir Günaydın kadar etkili kılmıyor.

Demem o ki...

Türkiye'nin, ciddi muhalefet edecek bir gazeteye ihtiyacı hala var. 

Sözcü bu hakkını, kullandığı dil ve çirkin üslubuyla kaybetti!

Türkiye'de, TOKMAK'ı davula indirecek cesur genel yayın yönetmenlerinin yöneteceği gazeteler bir daha olacak mı? 

 Olur!

Olacak!

Bekleyelim!