BIST 9.438
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,76
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

TOKİ'den Seyrantepe'ye müthiş proje!

Yapılan protokol TOKİ'nin Seyrantepe'ye 1700 konut yapmasını öngörüyor. İşte ayrıntılar

Abone ol

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, TOKİ ile Seyrantepe bölgesinde bin 700 konutun yapılması için protokol imzaladıklarının müjdesini verdi.

Başkan Fadıloğlu yaptığı açıklamada, Seyrantepe bölgesinde 75 bin metrekare alan üzerine bin 700 konutun yapılması için protokol imzaladıklarını söyledi. 

2+1 VE 3+1 DAİRELER

Vatandaşların konutları uzun vadeli ve uygun fiyata alabilmesi için TOKİ ile işbirliği yaptıklarını belirten Fadıloğlu, "Kentsel dönüşüm alanı ilan ettiğimiz bölgelerde vatandaşlarımızın binasını kamulaştırınca, vatandaşlarımızın yeni yerleşim alanı ihtiyacı hasıl oldu. Böyle bir çalışmada biz artık 2 katlı gecekondu yapılmasına müsaade etmiyor, çok katlı apartmanların yapılmasını talep ediyoruz. Bununla ilgili olarak Seyrantepe’de Toplu Konut İdaresi’ne ait 75 bin metrekare alan üzerinde yaklaşık bin 700 konutun şu anda protokolünü imzaladık. Bunlar 2+1 ve 3+1 daireler" dedi.

"TOKİ ile yapmış olduğumuz çalışma neticesinde onların bizden bir talebi oldu" diyen Fadıloğlu, "Özellikle Gaziantep’in şartlarına uygun projeler yapılmasını talep ettiler. Kendilerinin yapmış olduğu projeler haricinde bir proje çalışması yapmamızı istediler. Bizim kendi proje ekibimiz bu konuda çalıştı. Geçen hafta perşembe günü itibariyle teknik heyet buraya geldi. Yerinde saha incelemesi yaptı. Yapılan saha incelemesi neticesinde herhangi bir negatiflik olmadı" ifadelerini kullandı.

PROJE ANKARA'YA GÖTÜRÜLDÜ

Gaziantep’in şartlarına uygun proje yaptıklarını ve TOKİ yetkilileri tarafından projenin Ankara’ya götürüldüğünü dile getiren Başkan Fadıloğlu, "Burada yapılacak olan işlemle, kentsel dönüşüm alanında herhangi bir evi veya arsası kamulaştırılan bir şahıs, kesinlikle kuraya tabi olmadan doğrudan konut alma imkanına sahip olacaktır. Özellikle TOKİ ile birlikte bu işi yapmamızdaki amaçta, vatandaşımızın uzun vadeli ve uygun fiyata mal almasını sağlayabilmektir. Bu konuda TOKİ’de bize çok büyük yardımcı oldu" şeklinde konuştu.

Fadıloğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Özellikle bu çalışmada emeği geçen tüm milletvekillerimize ve Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Tek tek ilgilendiler ve onların sayesinde bu proje gerçekleşti. İnşallah en kısa sürede ihalesi yapılacak ve inşaatı başlamış olacaktır."