BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,65
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

TOKİ sahiplerinin hüzünlü hikayeleri

TOKİ'den ev sahibi olanlar törenle anahtarlarını teslim aldılar. İşte onlardan birisi de Ali Keskin idi...

Abone ol

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) ülke genelinde yoksul kesime yönelik yaptırılan ve ilki Eskişehir'de tamamlanan 45-50 metrekarelik 11928 konutun sahibi olmaya hak kazananlar arasında kat belirleme kurası çekildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında Eskişehir'de yapılan konutlar, hak sahiplerine teslim edildi. Hiç peşinatsız, 100 lira başlangıç taksitiyle satılan konutların, kat belirleme kuraları, Porsuk Kapalı Spor Salonu'nda 3. Noter Başkatibi Mehmet Kenan Dere tarafından çekildi.

Kura çekimine katılan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürü Aziz Yıldırım, AA muhabirine, ''Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla TOKİ tarafından 40-45 bin konutun daha yapılacağını'' söyledi.

Eskişehir'de yardıma muhtaç vatandaşlara tahsis edilen 928 konutun bedelinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu tarafından ödeneceğini anlatan Yıldırım, ''Bundan sonra ülkemizin başka yerlerinde de yine kura çekimlerinde bulunacağız'' dedi.

TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca da 81 il, 800 ilçe ve 1827 şantiyede 462 bin 586 konut yapıldığını anımsattı.

Eskişehir'de 17 şantiyede 8 bin 254 konut, 7 ilköğretim okulu, 3 lise, 4 kreş, 6 ticaret merkezi, 4 cami ve 13 spor salonu yapıldığını belirten Karaca, ülke genelinde satışa sunulan 412 bin konuttan yaklaşık 370 bininin satıldığını kaydetti.

''KURA ÇEKİMİNDE HEYECANLANDILAR''

Porsuk Spor Salonu'nda gerçekleşen kura çekilişine katılan 928 kişinin hak sahibi olmalarına rağmen heyecanlı oldukları gözlendi.

EŞİNDEN AYRILDI VE İŞSİZ

Hak sahiplerinden Ali Keskin, ''Şansım bir askerde güldü bir de şimdi. Askere 18 ay diye gittim 13 ay yaptım. Şimdi de ev sahibi oldum'' dedi. Eşinden ayrıldığını ve işsiz olduğunu ifade eden Keskin, iki çocuğuyla birlikte başını sokabilecekleri bir eve sahip olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

ENGELLİ KIZIM SAYESİNDE EV SAHİBİ OLDUK

Ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan Hatice Akyol da yıllardır bodrum katta kirada oturduğunu belirterek, ''Eşim öldü, engelli kızım Ayşe sayesinde ev sahibi olduk. Allah olmayanlara da nasip etsin'' dedi.

ŞİMDİ BAYILACAĞIM

Hak sahiplerinden Döndü Er de çok heyecanlı olduğunu anlatarak, ''Yıllardır kirada oturuyordum. O kadar mutluyum ki, şimdi bayılacağım'' dedi.