BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  GÜNCEL

TOKİ kurasında gerginlik!

Üzümlü ilçesinde yapımı süren 734 konut için gerçekleştirilen kura çekiminde bazı vatandaşlar ile görevliler arasında gerginlik yaşandı

Abone ol

Üzümlü Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) bir süre önce yapımına başlanan 734 konut için gerçekleştirilen kura çekiminde bazı vatandaşlar ile görevliler arasında gerginlik yaşandı.

Belediye ve TOKİ'nin iş birliğinde yürütülen Erzincan-Üzümlü ve Üzümlü-Geyikli Mahallesi tarımköy projeleri kapsamında yapımı devam eden 734 konut için Üzümlü Belediyesi Toplantı Salonu'nda kura çekimi yapıldı.

Hak sahiplerinin konutlarının belirlenmesi için yapılan kura çekiminde, bazı vatandaşlar ile TOKİ ve belediye görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Konutların fiyatını yüksek bulan ve özelliklerini beğenmeyen vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdi.

Üzümlü Belediye Başkan Vekili Halit Karabudak, gerginlik sırasında vatandaşlara hitaben, "TOKİ konutlarının kura çekimleri bugün yapılacak, burada yapılamasa da Ankara'da noter huzurunda yapılacak. Konutları ister alır ister almazsınız, o sizin tercihiniz. Bunun bir aylık süresi var. TOKİ, şu anda kimseye anahtar teslimi yapmıyor, sadece çekiliş yapıyor" dedi.

Kura çekimi, gerginlik nedeniyle salonun boşaltılmasının ardından noter huzurunda ve kameralar karşısında yapıldı.