BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

TOKİ konutları için banka önünde sabahlayacaklar

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, başvuru önceliğine göre satılacak 79 konut için şimdiden banka önünde sıraya girdiler.

Abone ol

Malatya'da vatandaşlar, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, başvuru önceliğine göre satılacak 79 konut için şimdiden banka önünde sıraya girdi.

Vatandaşlar, TOKİ Başkanlığınca Malatya Beydağı Kentsel Yenileme Projesi Alt Gelir Grubu kapsamında yer alan ve kurasız başvuru önceliğine göre satışa çıkarılan 79 konutlardan birinin sahibi olmak için banka önünde beklemeye başladı. 

Açık satış yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutlar için başvurular, 28 Kasım- 30 Aralık 2016 tarihleri arasında kabul edilecek.

TOKİ tarafından ilde satılacak 79 adet konutu satın almak isteyen vatandaşlar, konut sahibi olabilmek amacıyla banka önünde sabahlayacak.

Banka önünde sıraya giren vatandaşlar, bankanın camına astıkları listeye sıraya girenlerin isimlerini yazıyor. Bankanın önünde sıraya giren vatandaşlar, yanlarında getirdikleri iskemlenin üzerinde oturuyor. Bazı vatandaşlar, gece soğuktan korunmak için yanlarında battaniyeleriyle birlikte bekliyor.

Cumartesi gününden bu yana kaynıyla Halkbank'ın önünde bekleyen Ahmet Kaya, "Devletimizin bize gösterdiği bu kolaylıktan dolayı çok teşekkür ederiz. Kiracılar için baya güzel, kira öder gibi ev sahibi oluyorsun. Cumartesi akşam saat 08.00'den bu yana buradayız, pazartesi sabah 09.00'a kadar da burada olacağız." dedi.