BIST 9.142
DOLAR 32,39
EURO 35,03
ALTIN 2.326,59
HABER /  GÜNCEL

TOKİ 11 ayda mucizeye imza attı

Geçtiğimiz yıl ekim ve kasım aylarında meydana gelen iki depremle yerlebir olan Van'da adeta bir mucize yaşandı...

Abone ol
BAKAN ERDOĞAN BAYRAKTAR VANLILAR'I BÖYLE UYARDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van'da ortaya çıkan imar fırsatçılarına karşı halkın dikkatli olmasını söyledi. Bu konuda önemli seviyede şikayet aldıklarını belirten Erdoğan Bayraktar “Sizin arazinizi imara açacağız. Size üç kat bina vereceğiz” gibi vaatlere inanılmaması gerektiğini vurguladı. Erdoğan Bayraktar “ Van halkı, asılsız vaatlerle haksız menfaat sağlamak isteyen kişilere itibar etmesin. Bu kişiler hakkında bakanlığımızı ve Van Valiliği'ni bilgilendirsin” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Van Erciş'te 30 yıllık ihtiyacı karşılayacak şekilde imar planı ihalelerinin yapıldığını açıklayan Erdoğan Bayraktar sözlerine 20 bin hektar alanının hazırlandığını ve bu rakamın kısa sürece onaylanacağını ifade etti.

Van'da meydana gelen iki yıkıcı depremin üzerinden bir yıl geçti. Yerlebir olan Van adeta enkazdan doğdu ve 1 yıl içinde ayağa kalktı.

11 ay gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan 15 bin 341 kalıcı konut ve kiracı depremzedeler için yapımına başlanan 2 bin 130 konutla yepyeni bir Van yaratıldı. Başbakan Erdoğan, yarın anahtar teslim törenine katılacak.

ENKAZDAN DOĞAN YENİ KENT! TIKLAYIN

17 BİN 471 KONUT

Kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremlerden sonra Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca Van merkez ile Edremit ve Erciş ilçelerinde inşa edilen 17 bin 471 konutun yapımı, büyük oranda tamamlandı.

MÜKEMMEL BİR BAŞARI

23 Ekim ve 9 Kasım depremlerinin ardından Van’da çok ciddi çalışmaların yapıldığını anlatan Van Valisi Münir Karaloğlu, Van’ın kısa sürede ayağa kalktığını ve bunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Van’ı çok sahiplenmesinin etkili olduğunu söyledi. 130 kilometre çapında bir alanda etkili olan depremin son 50 yılın en ağır kışında yaşandığını ifade eden Karaloğlu, şunları kaydetti:

Bu ağır depremin ardından Türkiye, devletiyle, hükümetiyle, milletiyle işbirliği yaparak büyük bir özveriyle, büyük bir gayretle bu yükün altından kalkmıştır. Sayın Başbakanımız TOKİ’ye talimat veriyordu. ‘Burada kış ağır, kışın ağır olduğu İskandinav ülkelerine bakın nasıl beton atıyorlarsa siz de Van’da kış koşullarında inşaatlara devam edin’ talimatını depremin daha ilk saatlerinde kriz merkezindeki toplantıda talimat olarak veriyordu. Bu kadar sahiplenmesi bugün geldiğimiz noktayı sağladı. Bu gerçekten çok mükemmel bir hızdır. Mükemmel bir başarıdır.”