BIST 9.121
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,48
HABER /  GÜNCEL

Tokat'ta bulundu litresi 100 bin dolar

Tokat'ta bir otomobilde arama yapan jandarma ekipleri 240 tüp içinde sıvı kobra zehri ele geçirdi. Bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan zehrin litresinin 100 bin dolara varan fiyatlarla alıcı bulduğu iddia edildi.

Abone ol

Otomobilde yapılan aramada bulunan 240 tüp içindeki sıvının kobra zehri olduğu öne sürüldü. Kobra zehri dünyanın en pahalı ikinci sıvısı olarak biliniyor. Kobra zehrinin litresi piyasada 100 bin dolara kadar alıcı buluyor.

Tokat'ın Niksar ilçesinde kobra zehri olduğu öne sürülen, içi sıvı dolu 240 tüp ele geçirildi, olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçede şüphe üzerine bir otomobili takibe başladı.

Bir sürelik takibin ardından Sulugöl mevkisinde durdurulan araçtay apılan aramada kobra zehri olduğu ileri sürülen, içi sıvı dolu 240 tüp bulundu. Tüplere incelenmek üzere el konuldu.

DÜNYANIN EN PAHALI İKİNCİ SIVISI

Kobra zehri, akrep zehrinden sonra dünyanın en pahalı sıvısı olarak biliniyor. Bazı ağrıların tedavisinde kullanılan ve afrodizyak etkisinin de bulunduğu iddia edilen zehrin litresi ise 100 bin dolara kadar alıcı buluyor.