BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.433,96
HABER /  GÜNCEL

Tokat'ta 2,5 ton hamsi ücretsiz dağıtıldı

Tokat'ta balıkçılık yapan Halil Üneş, 2,5 ton hamsiyi ücretsiz dağıttı. Amacının reklam olmadığını söyleyen Üneş, balığı sadece ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya çalıştıklarını söyledi.

Abone ol

Tokat'ta bir balıkçı, ihtiyaç sahiplerine 2,5 ton hamsiyi ücretsiz dağıttı. Cumhuriyet Meydanı'nda dağıtılan hamsiler için konuşan Halil Üneş, hamsiyi reklam amaçlı değil tamamen ihtiyaç sahipleri için dağıttıklarını söyledi.

Tokat'ta Cumhuriyet Meydanı'na "İhtiyaç sahibine ücretsiz balık dağıtılır", "Sadece ihtiyaç sahiplerine verilir", "Lütfen fakir insanların hakkını almayın" yazılı dövizlerin asıldığı kamyonetle gelen Üneş, burada isteyenlere poşetlere doldurarak hamsi verdi.

Vatandaşların ilgi gösterdiği dağıtımda, yaklaşık 2,5 ton hamsi kısa sürede tükendi.

Üneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, hamsiyi reklam amacıyla değil, yoksul vatandaşların balık yemesi için dağıttıklarını söyledi.


Dağıtımı sessizce gerçekleştirmek istediğini ifade eden Üneş, "Bugün 2,5 ton civarında hamsi dağıttım. Bundan sonra da dağıtacağım ama böyle değil. Daha sakin, kıyıda köşede yapacağım. Fakir insanın duasını almak istiyorum" dedi.

Tokat Belediyesi yetkililerine yer gösterdikleri için dua ettiğini anlatan Üneş, daha önce hamsi verdiği aşevinin, gıda bankasına dönüşmesi nedeniyle bu şekilde uygulama yaptığını kaydetti.