BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,79
ALTIN 2.478,70
HABER /  EKONOMİ

TOFAŞ'tan sonra Ford'dan şok karar

Tofaş eylem nedeniyle fabrikalarını kapatırken Ford Otosan 'da üretimi durdurduğunu ilan etti. Sebep ise 'parça ikmal problemi' olarak gösterildi.

Abone ol

Ford Otosan, Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında üretime bugünden itibaren geçici süreyle ara verdi.. Tofaş'ın eylem nedeniyle fabrikalarını kapatmasından hemen sonraya denk gelen bu karar şaşırttı. 

Ford Otosan, Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında üretime bugünden itibaren geçici süreyle ara verdiğini ilan etti. Şirketten KAP’a yapılan açıklamaya göre, parça ikmal problemi çözüldüğünde üretim tekrar başlayacak.

FORD HİSSELERİ DÜŞTÜ

Ford Otosan 'ın bu kararını duyurmasının ardından borsada hisseleri güne yüzde 2 düşüşle başladı.

TOFAŞ EYLEMİNDE SON DURUM
tofaş-renault-oyak-eylemi.jpgBursa'daki Tofaş Reno eylemi ise sürüyor. Ücretlerinin artırılmasını isteyen OYAK Renault ve Türk Otomobil Fabrikası AŞ (TOFAŞ) işçileri fabrika önünde nöbet tutuyor. Tofaş işçilere dün iş başı yapmaları çağrısında bulunmuştu. Ancak işçiler bu çağrıya uymadılar.

TOFAŞ fabrikalarının önlerinde 15 Mayıs'tan bu yana eylem yapan işçiler, haklarını savunmadıklarını iddia ettikleri Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikasının yöneticileri ile işverenlerini protesto ediyor.

tofaş-reno-eylemi-fabrikalari.jpg
TOFAŞ fabrikasının önüne konulan ve "Diren kardeşim, kardeşim haklı direnişine inanıyorum" yazılı çelengin, ABD'li bir profesör tarafından gönderildiği iddia edildi.

Haklarını alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten işçiler, su içtikleri şişelerin kapaklarını, engelli vatandaşlara akülü tekerlekli sandalye alınması için biriktiriyor.