BIST 9.768
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.438,00
HABER /  EKONOMİ

Tofaş'ta vardiya ayarı!

Tofaş, Avrupa pazarlarındaki zayıf talep nedeniyle 7 Ocak 2013'ten itibaren iki vardiyaya inecek.

Abone ol

Tofaş, 2012 yılında Avrupa ihraç pazarlarında görülen zayıf talebin 2013 yılında da devam etmesinin beklenmesi nedeniyle 7 Ocak 2013 tarihinden itibaren üretimde üç vardiyadan iki vardiya düzenine geçeceğini açıkladı.

ŞİRKETTE ÇALIŞMALAR İKİ VARDİYAYA İNİYOR

Ata Yatırım'dan konuyla ilgili yapılan değerlendirmede, "Şirket ile yaptığımız görüşmede, 2013 tahminlerinde aşağı yönlü revizyon yapmadıklarını, yurtiçi ve uluslararası pazarlar için yatay bir yıl beklediklerini açıkladılar. Şirket üç vardiya çalışması durumunda üretiminin 260 bin-280 bin seviyesinin üzerinde olması gerektiğini belirtmektedir. Tofaş için 2013 yılı üretim tahmininin 270 bin adet olduğu göz önüne alındığında, şirketin iki vardiyaya inerek maliyetlerini düşürebileceğine inanıyoruz" denildi.

HİSSELER İÇİN NEGATİF OLABİLİR 

Finansinvest'in notunda ise, "Yönetimin kararı Tofaş'ın ana ihracat pazarı olan Avrupa'da devam eden zayıflığın bir işareti. Bu kararın etkisinin şirketin 'al ya da öde' anlaşmaları nedeniyle finansalları üzerinde sınırlı olacaktır. Finansallar üzerinde önemli bir etki beklemememize karşın, haber hisse için hafif negatif olabilir" denildi.