BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,02
HABER /  DÜNYA

TOBB Başkanı’ndan Ege’ye müjde

Soma Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni yönetimi tebrik için Soma’ya ziyarete gelen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Manisa’da yapılan ve Eg...

Abone ol

Soma Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni yönetimi tebrik için Soma’ya ziyarete gelen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Manisa’da yapılan ve Ege’yi ilgilendiren önemli bir projenin müjdesini verdi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Soma Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni yönetimine tebrik ziyaretinde bulundu.

MÜJDEYİ VERDİ
Manisa’da yapılan ve Ege’yi ilgilendiren önemli bir projenin müjdesini veren Hisarcıklıoğlu, TOBB ile bağlı oda ve borsaların katılımıyla 93 ortaklı kurulan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. (BALO) tarafından düzenlenen Anadolu’dan Avrupa’ya ilk blok tren seferleri yapılacağını söyledi.
"Soma Ticaret Odası Başkanı Hakan Işık’la Manisa Garı Lojistik Sahası’nda düzenlenen törende birlikteydik" diyen Hisarcıklıoğlu, bunun bir ilk olduğunu söyledi. Bugüne kadar Avrupa’ya tarifeli bir tren seferi olmadığını belirten
Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun mimarı hemşehrimiz Bülent Koçmaz’dır. Biz, Türkiye’deki Oda ve Borsa birliklerimizle birlikte bu projeyi sahiplendik. İlk trenimizi de Manisa’dan hareket ettirdik. Örneğin Almanya’ya gidecek bir araç 5 günde gideceği yere ulaşıyor. Tren de aynı gün içerisinde ulaşacak. Artısı nakliye giderleri yüzde 30 oranında azalacak. Bu da ticaretimize artı katkı olarak yansıyacaktır. Projenin mimarını huzurlarınızda tebrik ediyorum.”

TOBB TARİHİNDEKİ EN UZUN SEÇİM SÜRECİ
Soma’da bulunmalarının üç ana önemli nedeni olduğunu belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: "İlk olarak tamamlanan seçimlerin ardından yeni yönetimi ve Meclis’e hayırlı olsun demek için buradayım. Hayırlısı ile bu dönemde yönetiminizle birlikte ülkemize ve Soma’ya hizmet etmek sizlere nasip olur. Zor bir seçim süreci atlattık. TOBB tarihindeki en uzun seçim dönemi oldu ve 10 ay sürdü. Bu tarihimizde ilk defa oluyor. Bunun ana nedeni seçimlerimizde sistem değişikliğine gidildi. Böylelikle daha adil ve daha demokratik bir seçim süreci oluşması hedeflendi. Sonuca bakıldığında Türkiye’nin en demokratik çatısı altında olduğumuzu gördük. Herkes seçimlere kendi meslek gurupları içerisinde girdi. Bu da seçim sürecinde büyük değişikliklere neden oldu."

’’ADLİ BİR SEÇİM DÖNEMİNİ GERİDE BIRAKTIK’’
Adil bir seçim dönemini geride bıraktıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tarihimizde rekor bir değişim gerçekleşti. 365 oda ve borsamızın başkanlarımızın yüzde 49’u değişmiş durumdadır. Odalar birliği delegeleri açısında bakıldığında değişim oranı yüzde 69’a ulaştı. Bu da demokratikleşmenin en güzel örneğidir. Soma’da bu değişime ayak uydurdu ve bu ortalamanın üzerinde bir değişimi yakaladı. Bu işlerde para pul yoktur. Önce onu söylemeliyim. Burada önemli olan hizmettir. Burada sadece başkan derler. Başka bir getirisi yok, aksine sizden daha çok şey götürür. İşinizden, eşinizden çevrenizden fedakarlık isteyen bir uğraştır bu. İnşallah güzel hizmetlerde bulunursunuz."

YENİ YÖNETİMİ KUTLADI
Geride kalan seçimlerin ardından Soma Ticaret ve Sanayi Odasında meydana gelen değişimi görmek ve yeni yönetimi tebrik amacıyla TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Soma’ya gelen Hisarcıklıoğlu, genç ve dinamik bir kadro oluşturan Başkan Işık’ı tebrik ederek başarılar diledi.
(İHA)