BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19

TMSF'nin işbaşına getirdiği Cengiz Özdemir kimdir?

Bir kişi arkasından atıp tuttuğu kişiyle yüzyüze gelince niye kıvırır, niye yaltaklanır anlamış değilim. Verip veriştirmişsin, Allah ne verdiyse saymışsın. Nedir attığın taklanın sebebi, koltuk mu, mevki mi, makam mı?

Bir kişi arkasından atıp tuttuğu kişiyle yüzyüze gelince niye kıvırır, niye yaltaklanır anlamış değilim. Verip veriştirmişsin, Allah ne verdiyse saymışsın. Nedir attığın taklanın sebebi, koltuk mu, mevki mi, makam mı?

Hepsi senin olsun!

Peki ya onurun?

                                     *** 

"Onursuzlar listesi" yapsam inanın bu sütunlar uzayıp gider. 

Yazıyorlar, çiziyorlar, küfür ediyorlar, hakaret ediyorlar, sonra da hiçbir şey olmamış gibi kırıtıyorlar. 

İşin garibi, onca küfür ve hakareti işitenler, geçmişte kendisine yapılanları hiç hatırlamadığı gibi, karşısında yaltaklanan kişileri ödüllendiriyorlar. Ödülü kapan, geçmişine, kimliğine, kişiliğine, ahlakına format atıyor. Sıfırdan başlıyor her şeye. 

İnanmadığı davaya hizmet ediyor (!) eskiden aynı safta olduğu kişilere küfür ederek!

Ne zamana kadar?

Yeni bir ışık alıncaya kadar!

Şu Gezi eylemlerinde direksiyonu öte tarafa çekenlerin sayısı ortada.

                                  ***

Ben anlamıyorum. Tayyip Erdoğan'a da, onun danışmanlarına da akıl sır erdiremiyorum. Memlekette insan mı kalmadı, memlekette idareci mi kalmadı, memlekette gazeteci mi kalmadı da, "İki Bakanlar Kurulu listesi yapsam, bugünkü kabineden bir kişiyi bakan yapmam" diyen birini işbaşına getirirler? Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının Türkiye'yi karanlığa sürüklediğini söyleyen bir kişi niye bu kadar kıymetli hale geliyor?

Tayyip Erdoğan'nın zekasına hakaret değil mi bu?

Değilse, sorun yok!

Yazdıklarım doğruysa, niçin seçildi Türkiye'yi yöneten bakanlara hakaret eden bu adam?

 TMSF'nin işbaşına getirdiği Cengiz Özdemir mesela...

Kim bu Cengiz Özdemir?

Özgür Kocaeli Gazetesi'nde kim olduğu gayet açık!

"(...) AKP’nin kurucuları arasında yer alabilirdim. Ama almadım. AKP’den umudum vardı. Merkez Sağın gerçek partisi olacaklarını düşünüyordum. Bu fırsat ellerine geçti. Ama yapamadılar. Türkiye’de siyasetin temeli, merkez sağdır.AKP merkez sağı bütünleştirebilirdi. Özal’ın yaptığını Tayyip Bey yapabilirdi. Ama yapmadı. Her yere İmam Hatiplileri doldurdular. Merkez Sağı kucaklayamadılar. Bu nedenle ortaya yeni bir ihtiyaç çıktı. Merkez sağın yeniden bütünleşmesi ihtiyacı çıktı. Tayip Bey’i iyi tanırım. Kesinlikle Cumhurbaşkanı olmayı çok istiyordu. Neden kendisi aday olmuyor, bunu anlayamıyorum. Bence kendi iradesi dışında bir durum var. Kesinlikle kendisini engelleyen bir güç var. Yoksa Tayyip Erdoğan kendisi Cumhurbaşkanlığına çıkardı. Türkiye her zaman merkez sağ parti iktidarları ile nefes almıştır. Siyaset yine merkez sağda zirve yapacak. Önümüzdeki seçimlerden sonra iktidar mutlaka değişecek. Göreceksiniz. DYP mutlaka iktidarın içinde olacaktır.”

Gördük!

DYP yok olup gitti!

Türkiye'yi hala Tayyip Erdoğan yönetiyor...

Ve Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşları... Onlar da hala ülke idaresinde yer alıyor. Ama Cengiz Özdemir'e kalsa, hiçbiri bakan olacak nitelikte değil:

"(...) İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski bütün müdürleri bugün AKP’nin milletvekilidir. Tarım Bakanı Mehdi Eker, Belediye’nin Veteriner Müdürüydü. 64 müdürlük içinde en sonuncusuydu. Türkiye’de tarımı bitirdiler. Ben AKP’nin bugünkü meclis grubu içinden 4 tane hükümet yapacak olsam, bugünkü bakanların bir tanesini bile koymazdım." 


Benim merakım şu... TMSF'nin maaşlı elemanı Cengiz Özdemir, şimdi de aynı görüşte mi? 

Yoksa...

"Dün dündür, bugün bugündür" mü?