BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,38
HABER /  POLİTİKA

TKP'liler Libya saldırısını protesto etti

TKP İzmir İl Teşkilatı mensupları Libya''ya yapılan hava saldırısını protesto etti.

Abone ol

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir İl Teşkilatı mensupları, Alsancak'ta bir araya gelerek Libya'ya yapılan hava saldırısını protesto etti.

Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ABD ve müttefik ülkeler aleyhine sloganlar atarak caddede yürüyüş yaptı.

Grup adına açıklamalarda bulunan TKP İzmir İl Sekreteri Savaş Sarı, "emperyalist ülkelerin sivil halkı korumak için sivil halka bomba yağdırdığını" söyledi. Sarı, "Başbakanımız ben Kaddafi'yi uyarmıştım diyor. Düne kadar, 'müdahale yanlış NATO'nun ne işi var' diye soruyordu, bugün 'haçlı seferleri'ne katılmanın yolunu arıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Amerikan ve Fransız ordusunun kanlı operasyonundan hoşnut, 'hükümetle aynı görüşteyiz' açıklamasını yapıyor" dedi. Libya'yı vuran füzelerle, Gazze'yi kana bulayan fosfor bombalarının amacının aynı olduğunu dile getiren Sarı, "Konunun Kaddafi ile ilgisi yok. Libya liderini seversiniz veya sevmezsiniz ama emperyalist saldırganlığı sevmemek, onaylamamak zorundasınız" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.