BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  POLİTİKA

TKP İstanbul için adayını belirledi!

"İstanbul'un büyük bir kent olarak kamu çıkarları doğrultusunda yeniden yapılandırılması ancak ve ancak solun işi olabilir"

Abone ol

Türkiye Komünist Partisi, 30 Mart Yerel Seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için adayını belirledi. Partinin eski Genel Başkanı Aydemir Güler, "Emeğin, aydınlığın İstanbul'u için" sloganı ile aday olarak açıklandı.

TKP'nin açıkmalasında şöyle denildi:

"Gericiliği ve zalimliği geçtiğimiz Haziran ayında Gezi'den başlayarak tüm Türkiye'de boyun eğmeyen halkın iradesine çarpan, ölçüsüz bir Amerikancılıkla ve Osmanlıcı hayallerle yürüttüğü dış politikada mutlak bir başarısızlığa uğrayan ve ülke kaynaklarını eşe dosta yağmalatan iktidara ve onun zihniyetine karşı seçeneksiz değiliz.

Türkiye Komünist Partisi, 30 Mart seçimlerinin en önemli başlıklarından biri olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gericiliğe, Amerikancılığa ve sermaye düzenine açıktan ve kararlı bir biçimde karşı duran bir adayın gösterilmesinin, tarihsel bir zorunluluk olduğu düşüncesindedir.

İstanbul'un büyük bir kent olarak kamu çıkarları doğrultusunda yeniden yapılandırılması ancak ve ancak solun işi olabilir.

Solun bilimsel, siyasal ve ahlaki kaynakları bunun için fazlasıyla yeterlidir. Bu kaynakların sömürü düzeninin devamı için kullanılmasına daha fazla izin vermeyeceğiz.

İstanbul'da sol da var, sosyalizm de var.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayımız; TKP Merkez Komitesi üyesi Aydemir Güler'dir.

AKP talanına, sol gösterip sağ vuranlara Hodri Meydan!"