BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Tiyatrocu Yenilmez MHP'yi karıştırdı

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, tiyatrocu Ahmet Yenilmez'in bir televizyon kanalında MHP hakkındaki sözleri ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Abone ol

MHP, Ahmet Yenilmez'in açıklamaları ile ilgili, "Unutulmamalıdır ki Milliyetçi Hareketin mensupları taşeronlarla kol kola gezmeyecek kadar milli şuur ve milli onur sahibi şahsiyetli dava adamlarıdır" şeklinde açıklama yaptı.

Yenilmez'in, MHP'yi hain üreten bir fabrika olarak nitelendiren ve "Etnik bölücü terör örgütünün başı, bebek katili Abdullah Öcalan 'dan siyasi muhatap olarak kabul edilmemelidir sözleriyle ilgili olarak açıklama yapıldı. Açıklamada, "Kağıt üzerinde Yenilmez ancak yüreği ve düşüncesi etnik bölücülüğe teslim bayrağı çekmiş bu zevat, yaptığı açıklamalarıyla herhalde içinde yer alacağı yeni bir oyunun provasını sergilemiştir" denildi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

Kendisini geçmişte Türk milliyetçisi olarak gösteren ancak daha sonra bu dünya görüşüyle ve bu görüş sahiplerinin kurumsal kimliği, şeref ve iftihar karargahı olan Milliyetçi hareket Partisi'yle yollarını ayırdığını ifade eden bu kişi acaba hangi cüretle ve kimin hesabına ülkücülere saldırmaktadır. Atalarımız, "otu çek, köküne bak derler. Güya geçmişte bir ve beraber olduğunu iddia ettiği Türk-İslam ülkücülerine karşı yaptığı bu hakaret, itham ve iftira dolu seviyesi açıklama aslında kendisinin gerçek düşünce dünyasını ve şahsiyet kimliğini ele vermiştir. Zira ırz, namus, şeref düşmanı, vatanımızın, devletimizin ve milletimizin bölünmezliğine yıllarca kurşun sıkan katiller sürüsünün başı Öcalan için "onunla müzakere yanlış değil. Öcalan siyasi muhataptır" deyip, hainleri baş tacı ederken, MHP'yi ise "Hain üretme fabrikası olarak nitelemesi herhalde içine düştüğü bu gayya çukurundan daha zelil bir durum değildir.

O zat gayet iyi bilmektedir ki 44 yıldır ülke ve millet bütünlüğümüze kast etmek isteyen hainlere karşı can ve hürriyet bedeli ödeyerek, şerefli ve meşakkatli bir yolu sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi'nin içinde asla hain çıkmaz ve de asla hain üretmez.

Ancak tek tük de olsa kendisi gibi siyasi pusulasını ve siyasi coğrafyasını değiştiren düşük zihniyetli kişilerin içinde çıkması karşısında ise yapabileceği bir şey yoktur. Sonuçta bu kişi yapımcıları arasında bölücü başı Kandil, peşmerge, ABD ve AKP olan sözde çözüm vadisinde yeni rolünün işaretini vermektedir. Unutulmamalıdır ki Milliyetçi Hareketin mensupları taşeronlarla kol kola gezmeyecek kadar milli şuur ve milli onur sahibi şahsiyetli dava adamlarıdır.