BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,74
ALTIN 2.498,49
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Tiyatro Festivali Genco Erkal ile perdesini kapadı

5. Ataşehir Tiyatro Festivali Genco Erkal’ın “Ben Bertolt Brecht” adlı oyun ile tiyatroseverlere veda etti.

Abone ol

Ataşehir Belediyesi tarafından her yıl Mart ve Nisan aylarında organize edilen ve bu yıl beşincisi yapılan festival süresince 15 farklı oyun sahnelendi ve yaklaşık 10 bin seyirci ücretsiz olarak tiyatroyla buluştu.

Festival’in dün akşamki kapanış gecesinde Dostlar Tiyatrosu “Ben Bertolt Brech” oyununu sahneledi. Çağımızın en büyük yazarlarından biri olan Brecht’in şiir, öykü ve şarkılarından Genco Erkal tarafından tiyatroya uyarlanan oyunu Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde izleyicisiyle buluştu. Usta oyuncu Genco Erkal’a sahnede Tülay Günal’in eşlik ettiği müzikli kabare, piyanist Yiğit Özatalay’ın canlı performansı eşliğinde gerçekleştirildi.

Festival Boyunca Genco Erkal, Ferhan Şensoy, Emre Kınay, Haldun Dormen gibi Türk tiyatrosunun usta isimleri Ataşehir’de oyunlarını sergilediler.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir’i kültür ve sanatın başkenti yapmak için atılan adımların yeni beş yıllık dönemde de devam edeceğini belirtti. Başkan İlgezdi, “Kısa süre sonra açacağımız kültür merkezleri ile Ataşehir’de kültür ve sanatı her yaştan vatandaşa ulaştıracağız” dedi.