BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.498,62
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Tivibu’yu 2,5 milyon kişi kullandı

TTNET’in yeni dönem TV platformu Tivibu Web servisinde 452 bin yeni kullanıcı ile 1,3 milyon aboneye, Tivibu Ev servisinde ise 1 milyondan fazla izleyiciye ulaşıldı

Abone ol

TTNET’in yeni dönem TV platformu Tivibu Web servisinde 452 bin yeni kullanıcı ile 1,3 milyon aboneye, Tivibu Ev servisinde ise 1 milyondan fazla izleyiciye ulaşıldı.

TTNET'ten yapılan açıklamaya göre, Tivibu Ev dünyasında 4 binden fazla film ve dizi 23 milyon, 2000’den fazla çocuk içeriği 9 milyon, 1000’e yakın belgesel 1 milyon ve yine 1000’e yakın müzik içeriği 5 milyon kez izleyicilerle buluştu. Filmlerde en çok Aksiyon-Macera türü tercih edildi. Tivibu spor kanallarında ise yıl boyunca her gün bir maç canlı yayınlandı.

TTNET’in yeni dönem TV platformu Tivibu, kullanıcılarına yeni bir televizyon izleme deneyimi yaşatan teknolojisi ve her geçen gün zenginleşen içeriğiyle 2013 yılının fark yaratan TV platformu oldu. Tekrar İzle, Seç İzle, Durdur İzle, Geri Al İzle gibi gelişmiş özelliklerle televizyonun tüm kontrolünü izleyicilere vererek televizyon izleme alışkanlıklarını değiştiren Tivibu, 2013 yılında sektörüne öncülük yapmaya devam etti.

Tivibu 2013 yılında içeriğini yeni kanallarla zenginleştirirken, ulaşılan kullanıcı sayısında da önemli artışlar yaşandı. Türkiye’nin en zengin içerikli web TV’si olan Tivibu Web servisinde 452 bin yeni kullanıcı ile 1,3 milyon aboneye Tivibu Ev servisinde ise 1 milyondan fazla izleyiciye ulaşıldı.

8 bin "Seç İzle" içeriği 38 milyon kez izlendi

Tivibu’nun film, dizi, belgesel, çocuk, yaşam & eğlence ve müzik kanallarının yer aldığı Seç İzle servisi ile kullanıcılar binlerce içeriğe ulaşabiliyor. Kullanıcılar geçen yıl 8 bin "Seç İzle" içeriğini 38 milyon kez izledi. Bu izlemeler arka arkaya yapılsaydı, 162 yıl boyunca kesintisiz olarak televizyon izlemek gerekecekti.

Tivibu Ev kullanıcıları film ve belgesel içeriklerini en çok pazar günü seyrederken cumartesi günü dizi ve çizgi filmlerin en çok tercih edildiği gün oldu.

Tivibu’nun Seç İzle içerikleri arasında yer alan "Kırmızı Halı" servisinde en yeni ve en popüler filmler sinemalardan kısa bir süre sonra kullanıcılara sunuluyor. Tivibu Ev kullanıcılarının 2013 yılında en çok izlediği filmlere bakıldığında aksiyon-macera, animasyon, komedi, dram ve bilim kurgu türleri öne çıkıyor. "Çanakkale 1915", "Cars–Arabalar", "The Hobbit: An Unexpected Journey - Hobbit: Beklenmedik Yolculuk", "Evim Sensin" ve "The Hunger Games - Açlık Oyunları" Tivibu’da en çok izlenen beş film olarak dikkati çekiyor.

Tivibu Avrupa futbolu heyecanını da ekranlara taşıyor. İtalya Ligi Serie A, Fransa Ligi Ligue 1 ve Portekiz Ligi Primeira Liga’nın heyecan dolu maçları ile İngiltere futbolundan FA Cup karşılaşmaları canlı olarak ekranlara geliyor. Tivibu Spor kanallarında 2013 yılı boyunca ortalama her gün bir maç canlı yayınlandı.

165 kanal ve 17 dijital müzik kanalı

Tivibu ile izleyiciler pek çok kanala ve içeriğe ulaşabiliyor. Tivibu Ev’de 2013 yılı sonunda 24’ü HD, 165 kanal ve 17 dijital müzik kanalı izleyicilere sunuldu. Bu kanallardan 29 tanesi Türkiye’de sadece Tivibu Ev’de izlenebiliyor.

Tivibu Ev’in kullanıcılara sunduğu farklı uygulamalardan biri olan ve televizyon üzerinden sosyal medya deneyimi yaşatan Sosyal Tivi uygulaması da 2013 yılında Tivibu Ev üyeleri tarafından yoğun olarak kullanıldı. Sosyal Tivi kullanıcısı, yıl içerisinde 82 bine ulaştı.

Tivibu 2014 yılında çok daha renkli ve zengin bir içerikle kullanıcılarının karşısında olmayı hedefliyor.