BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.505,82
HABER /  DÜNYA

Tırnaktan DNA ömür boyu hapis cezası getirdi

Adana’da yasak ilişki yaşadığı kadının kocasını öldürdüğü ileri sürülen kişiye, olay yerinden alınan tırnak numunesinde DNA’sı çıkınca ömür ...

Abone ol

Adana’da yasak ilişki yaşadığı kadının kocasını öldürdüğü ileri sürülen kişiye, olay yerinden alınan tırnak numunesinde DNA’sı çıkınca ömür boyu hapis cezası verildi.
İddianameye göre, evli 2 çocuklu Gülşen Kaymak ile Asaf Şaşmaz 2-3 yıllık bir ilişki içindeydi. Sevgililer, Halit Kaymak’ı aşklarına engel olarak görüyordu. Çift, geçtiğimiz yıl tetikçi tutarak Halit Kaymak’ı öldürtmek istedi. Kaymak, 2 saldırıdan da yara almadan kurtuldu. Azmettirici olarak gözaltına alınan sevgililer tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, tetikçi Ramazan T. tutuklandı.
Bu arada, Asaf Şaşmaz, Gülşen Kaymak’ın oturduğu apartmandan daire satın aldı. 31 Aralık 2011 tarihinde Halit Kaymak Tellidere Mahallesi’ndeki evinde ölü bulundu. Polis, talihsiz adamın kablo ile boğularak öldürüldüğünü, kapının zorlanmadan açıldığını tespit etti. Şüpheli olarak gözaltına aldığı Asaf Şaşmaz’ın parmak izi elektrik süpürgesinde bulundu. Evin anahtarının ise kadın sevgilisine verildiği öne sürüldü
Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında Asaf Şaşmaz, Gülşen Kaymak’la sevgili olduklarını anlatarak, “Eşimden boşanmıştım. Ölen Halit Kaymak’ın arabası kurşunlandı. Ramazan T. adlı kişi aramızdaki ilişkiyi öğrenmiş. Hem beni hem Gülşen’i “Sizin yaptırdığınızı söylerim” diye tehdit edip, para istiyordu. Polis, bizi olayın azmettiricisi olarak gözaltına aldı. Ancak savcılıktan serbest bırakıldık” dedi.
Gülşen Kaymak’ın oturduğu apartmanda daire de aldığını söyleyen Asaf Şaşmaz, iddianamede şarzlı süpürgede parmak izinin bulunmasını da, “Gülşen’e hediye almıştım. Evine gittiğim gün temizlik yapıyordu. O sırada elim değmiş olabilir. Cinayet suçlamasını kabul etmiyorum. İlişki ve daha önce kurşunlamadan dolayı gözaltına alınmamız nedeniyle sanık olduğumu düşünüyorum.Ben cinayet işlemedim” diye konuştu.
İlişkisini doğrulayan Gülşen Kaymak’da eski ifadelerini tekrarlayarak “Satın aldığımız evler teslim olmadan önce anahtarlar üzerlerindeydi. Asaf, anahtarlardan birini aldığını söylemiş, ancak daha sonra ’şaka yaptım’ demişti. İlişkimi bitirdim. Ancak o kabul etmiyordu. Eşimle konuşup ayrılmaya ikna etmemi, yoksa kendisinin konuşacağını söylüyordu. Anahtarı ben vermedim. Öldürmeye yardım etmedim” diyerek kendini savundu. Mahkeme, Şaşmaz’ı müebbet, Gülşen Kaymak’ı ise 15 yıl hapisle cezalandırdı.
(İHA)