BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,67
ALTIN 2.524,69
GÜNCEL

Tırnakçı kadınlar güvenlik kameralarına yakalandı!

Nevşehir’in Avanos ilçesinde meydana gelen olayda, bir iş yerine giren iki kadın, iş yeri sahibinden tırnakçılık yöntemi ile 100 lira alarak kayıplara karıştı.

Nevşehir Avanos’ta bir elektronik eşya satan iş yerine giren iki kadın buradan televizyon kumandasını alacaklarını söyledi.


İş yeri sahibinin kumanda olmadığını söylemesi üzerine araba çakmaklığı alan iki kadın iş yeri sahibine 200 lira verdi. İş yeri sahibinin para üstünü vermesinin ardından 100 liranın yırtık olduğunu ve değiştirmesini isteyen iki kadın paranın değiştirilmesini fırsat bilerek 100 lirayı tırnakçılık yöntemi ile alarak kayıplara karıştı. Olay anını saniye saniye kaydeden güvenlik kameralarında ise iki kadın müşterinin ayrı ayrı dükkana girdikleri ve bir süre iş yeri sahibi para alışverişi yaptıktan sonra hızlı bir şekilde parayı cüzdan altına attıkları görülüyor.
İş yerine gelen kadınlar tarafından parasının tırnakçılık yolu ile çalındığını anlayan iş yeri sahibi Baki Şenal önce güvenlik kameralarını kontrol etti ve ardından olayı polise bildirdi.


Dolandırılan 34 yaşındaki Baki Şenal ilk kez böyle bir şeyin başına geldiğini söyledi. Şenal, “İş yerimizde beklerken iki tane bayan geldi. Bizden kumanda istediler olmadığını söyledim bu sefer de çakmaklık almaya karar verdiler. Sonra 200 lira para verdiler. Ben tabi büyük bir meblağ olduğu için parayı kontrol ettim. Daha sonra paranın üzeri olarak 180 lira verdim. Bayanlardan bir tanesi 100 liranın yırtık olduğunu değiştirmemi istedi. 100 lirayı değiştirdim. Tabi o arada hızlı bir şekilde parayı cüzdanının altına almış bizde fark etmedik. Sonra diğer 100 lirayı da masanın üzerine bıraktı. Daha sonra ürünü almayacaklarını söylediler tekrar ben 200 liralarını verdim ve 180 liramı aldım. Kasaya koydum ve daha sonra kasayı saydığımızda paranın 100 lira eksik olduğunu gördük. Sonra kamera kayıtlarına baktık. İlk defa böyle bir şey başıma geldi. Ama herkesin başına gelebilir. Herkes çok dikkatli olsun. Polise şikayetçi olduk güvenlik kamerası görüntülerini de emniyet yetkililerine verdik” dedi.

Sitene Ekle
Etiketler