BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL

TIR soruşturmasında flaş gelişme

Adana'da durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili olarak Ankara'da gözaltına alınan 2 asker serbest bırakıldı.

Abone ol

Adana'da durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili olarak Ankara'da gözaltına alınan 2 asker serbest bırakıldı.

DÜN GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, Adana ve bölgesinde durdurulan TIR'ların da aralarında bulunduğu çeşitli tarihlerde gerçekleştirilen ihbarların yapılış biçimi ve izlenen yola ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 1 yüzbaşı ile 1 astsubay dün gözaltına alınmıştı.

Edinilen bilgiye göre, yürütülen "casusluk" soruşturması kapsamında Ankara'da çalışma başlatıldı. Bu çerçevede başkentte, 1 yüzbaşı ile 1 astsubayın gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınan askerlerin işlemlerin ardından soruşturmanın yürütüldüğü Adana'ya getirileceği belirtildi.

CASUSLUK FİLMİ GİBİ OPERASYON

MİT’in, ihbarcılara ulaşabilmek için casusluk filmlerine aratmayacak yöntemlerle çalıştığı ortaya çıktı. Türkiye genelindeki 16 bin ankesörlü telefon tarandı, aranma saati belirlendi. Ankesörlü telefonun hafıza kartından ihbarcıya ulaşıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nce MİT’e ait TIR’ların durdurulmasından sonra başlatılan ‘casusluk’ soruşturması kapsamında ilk somut adım atıldı. İhbarın ankesörlü telefondan yapıldığını belirleyen MİT, Jandarma İstihbarat’ından ihbar yapılan numarayla ilgili bilgi istedi. İddiaya göre Jandarma İstihbarat’tan MİT’le farklı bir telefon numarası paylaşıldı.

Burdan bir sonuca ulaşamayan MİT, Türkiye genelindeki 16 bin ankesörlü telefonun kayıtlarını çıkartarak ihbar saattinde hangi numaradan arama yapıldığını belirledi. İhbarın Ankara Etlik’te ankesörlü telefondan yapıldığı ortaya çıktı. Ancak, bölgede MOBESE ve güvenlik kameraları bulunmaması nedeniyle ihbarcının kimliğine ulaşılmadı. Bunun üzerine ankesörlü telefondaki hafıza mekanizması incelenerek kullanılan kartın kodu belirlendi.

Kartın ise Jandarma İstihbarat’ta görevli bir kişinin kredi kartıyla alındığının ortaya çıkmasıyla ihbarcının kimliğine ulaşıldı.