BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.504,32
HABER /  GÜNCEL

TIR olayındaki bu detay akılları durdurdu

Meğer neler olmuş. MİT'çilere silah çekilmesi bir yana az daha devletin iki kurumu çatışacakmış. İşte tır olayında ilk kez ortaya çıkan şok detay;

Abone ol

ADANA'daki MİT TIR'larına yönelik operasyonda fotoğrafların ardından şaşırtan bir detay daha ortaya çıktı. Meğer Özel Harekat Polisleri ile jandarma çatışmanın eşiğine kadar gelmiş. Özel Harekat tırın etrafını sarıp, 'Verin, yoksa alırız' uyarısı yapmış.

Adana ve Hatay'da Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait yardım TIR'larına yapılan operasyonla ilgili yürütülen soruşturma şok eden ayrıntıları ortaya çıkardı.

BÜTÜN İZİNLER İPTAL

Soruşturma dosyasına giren ifadelere göre Suriyeli Türkmenler için hazırlanan yardımları taşıyan TIR'lar 'İçinde silah var' denilerek operasyondan bir gün önce ihbar edildi. Dönemin TMK 10. madde ile görevli savcısı Aziz Takçı'nın talimatıyla yapılan baskınlar için o gün Jandarma'daki bütün izinler iptal edilirken, güzergahları önceden bildirilen TIR'ların Adana'ya girişi beklendi. 19 Ocak günü MİT'e ait 3 TIR Sirkeli mevkiine gelince operasyon için düğmeye basıldı. Savcı Takçı'nın, Jandarma'ya talimat verirken, 'Eskortlarda silahlı adamlar var, güvenlik önleminizi ona göre alın' dediği öğrenildi.

MİT'ÇİLERE SİLAH ÇEKİLDİ BU FOTOĞRAFLAR OLAY OLDU

mit-tirlari-adana-mitçilere-silah-çekildi.jpg

250 kişilik Jandarma ekibi Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay'ın emriyle TIR'ları durdurarak, araçlara eşlik eden MİT personelini etkisiz hale getirdi. Kollarına ters kelepçe takılan MİT'çiler yere yatırılarak bir süre darp edildi. Hem Başbakanlık hem de Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un olaya müdahale etmesiyle kurtarılan MİT mensupları, devlet hastanesinden darp raporu alarak ilgililer hakkında şikayetçi oldu.

BİR TIRI ALINCA ÇATIŞMANIN EŞİĞİNE GELİNDİ

El konulan 3 TIR'dan 2'si kısa bir incelemenin ardından polise teslim edildi. Ancak kalan 1 TIR, Jandarma görevlileri tarafından Seyhan Karakolu'na çekildi.

VERİN YOKSA ALIRIZ

Seyhan Jandarma Karakolu'na çekilen TIR'da Jandarma Olay Yeri İnceleme yeleği giydirilen Jandarma İstihbarat görevlilerine kamera çekimi yaptırıldı. Devlet sırrı niteliğindeki bilgilerin deşifre olma ihtimali Adana Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'ni harekete geçirdi. 40 Özel Harekatçı polis, Seyhan Jandarma Komutanlığı'na baskın yaparak TIR'ı kuşattı. Bu esnada Emniyet yetkilileri, Jandarma komutanlarına rest çekerek TIR'ı derhal vermeleri, aksi takdirde çatışmaya girmek zorunda kalacaklarını bildirdi.

Özel Harekat ekibinin resti üzerine Jandarma, kaçırdığı TIR'ı polise teslim etmek zorunda kaldı.