BIST 9.680
DOLAR 32,54
EURO 34,97
ALTIN 2.426,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Timsah Arena'da düğüm çözüldü

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Velodrom'a yaptırılacak olan, yeni stadyumla ilgili yaşanan arazi meselesi çözüme kavuştu.

Abone ol

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Velodrom'daki 28 bin metrekarelik alanın kamulaştırılması için Paşa Çiftliği sahiplerinden Ali Muhittin Dinçsoy ile anlaştı.

Yeni stadyumla ilgili proje çalışmaları hızla sürerken, Velodrom'da sahası bulunan Oyak Renault, Nilüfer Spor Kulüpleri ile Atıcılık ve Avcılık Kulübü yöneticileriyle geçtiğimiz haftalarda bir araya gelen Başkan Altepe, özel mülkiyete ait arazi sıkıntısını da çözdü. Altepe, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ile birlikte stadyum projesinin hayata geçirileceği bölgedeki 28 bin metrekare alanın da sahibi olan Paşa Çiftliği sahiplerinden Ali Muhittin Dinçsoy'u çiftlikteki evinde ziyaret etti.

Sahip olduğu arazileri satmaktan çok koruma amacında olan ve bugüne kadar hep bunun mücadelesini veren Dinçsoy ile Velodrom'daki arazinin kamulaştırılması konusunda anlaşma sağladıklarını dile getiren Altepe, tahsis işlemlerinin ardından kısa sürede ihaleye çıkıp, yaz aylarında da inşaata başlamayı istediklerini söyledi.

Altepe, Bursa'da yıllardır çözülemeyen birçok meseleyi uzlaşmacı tavırları sayesinde çözüme kavuşturduklarını belirtti. Yeni stadyumun sadece Türkiye'de değil, dünya çapında bilinen bir konu haline geldiğini ifade eden Altepe, "Özel mülkiyete ait olan araziyle ilgili derdi uzlaşma sayesinde çözdük.

Arazisinin sahibi olan Ali Muhittin Dinçsoy ile daha önce yaptığımız görüşmelerde, 'Bursa halkının istediği böyle bir proje için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu' söylemişti. Bursa'nın kalbinde yer alan Paşa Çiftliği'ni yüzyıllardır koruyan ve arazi satışına sıcak bakmayan Dinçsoy ailesi bu konuda bizi kırmadı"
diye konuştu.

Altepe'ye uzlaşmacı tavrı sebebiyle teşekkür eden Ali Muhittin Dinçsoy ise, "Proje Bursa'ya hayırlı olsun. Recep beyin uzlaşmacı ve iyi niyetli yaklaşımı karşında O'nu kıramadım. Sonucu yerinde görmeyi bizlere nasip etsin" dedi.