BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.296,55
HABER /  GÜNCEL

Times'tan Erdoğan için skandal yorum! Eze eze...

İngiliz The Times gazetesi Türkiye'deki seçimlerle ilgili skandal bir yazı yayınladı. Haddini aşan ifadeler kullanan Times Erdoğan'ı muhalefeti susturmakla suçladı ve Erdoğan'a ezici bir üstünlükle seçim galibiyeti geleceğini duyurdu.

Abone ol

İngiliz The Times gazetesinin 'Ne özgür ne de adil' başlıklı başyazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerde zafer elde edebilmek için tüm muhalifleri susturduğu yazıyor. Gazete de ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kayseri'deki mitinginden de izlenimler yer alıyor.

İngiliz The Times Gazetesi, başyazısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıdı. Türkiye ve Erdoğan karşıtı bu yazının ana konusu 24 Haziran'da yapılacak seçimler oldu.Yazıda seçimlerin mutlak favorisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu belirtildi.

Yazıda, "Başbakan ve cumhurbaşkanı olarak 15 yıldır iktidarda olan Erdoğan şüphesiz seçimleri ezici bir çoğunlukla kazanacak." sözlerine yer verildi.The Times'ın başyazısında yer alan ifadelerin bir kısmı şöyle:

ERDOĞAN EZİCİ BİR ÇOĞUNLUKLA KAZANACAK: "Başbakan ve cumhurbaşkanı olarak 15 yıldır iktidarda olan Erdoğan şüphesiz seçimleri ezici bir çoğunlukla kazanacak. Duygusal, gösterişli ve her türlü muhalefete karşı hoşgörüsüz olan Erdoğan, kendisinden başka kimsenin kazanmamasını garantiledi. Bir yıl sonra yapılması planlanan seçimleri, muhalifleri kargaşada çamura saplamak, olağanüstü halin avantajını kullanmak, kampanyalara, basına, ifade özgürlüğüne kısıtlama getirmek için gelecek aya çekti. Bunlar da seçimlerin özgür ve adil olmayacağının garantisi gibi görünüyor."

CUMHURBAŞKANINA VERİLEN YETKİLER SAĞLAMLAŞTIRILDI

"Erdoğan yeni anayasayla birlikte cumhurbaşkanına verilen geniş yetkileri sağlamlaştırmayı, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki askeri operasyonlarından ve Gülencilere yönelik tasfiyelerden çıkar sağlamayı amaçlıyor."

EKONOMİ ÇÖKME TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Erdoğan ayrıca, artan gıdan fiyatları, Türk lirasındaki düşüşle gelen ekonomik çöküş öncesi gücünü sağlamlaştırmak istiyor. Bir zamanlar büyüyen ve ılımlı İslamcı AK Parti hükümetinin istikrarının da göstergesi olan ekonomi çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Hükümetin giderek artan otoriter yapısından kaygı duyan yabancı yatırımcı ya uzak duruyor ya da piyasadan çekiliyor.

TÜRKİYE NATO VE AB İLE İLİŞİĞİNİ KESTİ

"Türkiye'nin Avrupalı müttefikleri de, gerileyen demokratik sistem yeniden inşa edilene kadar Avrupa Birliği kapılarının da kapalı kalacağını açıkça ifade ediyor."Erdoğan, Kemalistlerin mirası laiklikten, reformlardan ve Batılı eğilimlerden yavaş yavaş koparak, onun yerine Osmanlı geçmişine, İslami prensiplere tutunup Nato ve AB ile ilişiği kesmeye yöneldi.

Erdoğan'ın açıkladığı seçim manifestosu için kim ne manşet attı?

Erdoğan 'ahdim olsun ki' deyip seçim manifestosunu açıkladı! İşte o manifesto