BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Times'dan Türkiye için şok iddia!

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için öarpıcı bir iddia ortaya attı...

Abone ol

İngiliz Financial Times gazetesi, Suriye’nin birbirinden farklı isyancı gruplarının, Türkiye’de iki gün süren toplantıda yeni bir isim altında birleşmeye çalıştıklarını belirterek, eğer bir birlik sağlanıra isyancıların Suriye’de Suriye Ulusal Ordusu olarak savaşacaklarını kaydetti.

Gazete, Suriye’deki problemi çözmek için diplomatik çabaların çökmesinin ardından isyancılarla daha fazla örtülü uluslararası ilişki beklendiğini ifade ederek bazı batılı devletler ölümcül olmayan yardımlarını arttırırken başta Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye olmak üzere bir grup devletin zaten finasman, silah ve lojistik destek dahil yardım ettiğini ileri sürdü.

GERİLLALAR TÜRKİYE'DE TOPLANTIDA

Financial Times gazetesi gerillaların Türkiye'de iki gün süren bir toplantı yaptığını bildiriyor.

Gerillaların bugüne kadar Özgür Suriye Ordusu adı altında savaştığını belirten Financial Times Türkiye'deki toplantıda gruplaşmanın adının değiştirilmesi konusunda ön anlaşmaya varıldığını belirtiyor.

Gazetenin haberine göre, anlaşma sağlanırsa gerillalar Suriye'de Suriye Ulusal Ordusu olarak savaşacak; başında da General Muhammed el-Hac Ali olacak.

Financial Times, Ali'nin Ürdün'de sürgünde yaşadığını belirtiyor.

TÜRKİYE DAHİL 4 ÜLKE

Türkiye'nin adının geçtiği bir haber de DailyTelegraph'da. Gazete, Müslüman Kardeşler İslami hareketinin adayı olarak Mısır'da devlet başkanı seçilen Muhammed Mursi'nin dün yaptığı bir açıklamayı dünya haberleri sayfasında öne çıkarıyor.

Gazetenin haberine göre, Mısır Devlet Başkanı dün Kahire'deki Arap Birliği toplantısından sonra "Mısır, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın İran ile biraraya gelmeyi umduğunu ve bu dört ülkenin Suriye'deki savaşı durdurmak umuduyla arabulucu girişimlerde bulunmayı planladığını" açıkladı.

Daily Telegraph iki açıdan görüyor haberi; birincisi İran'ın dörtlüye dahil edilmek istenmesi, diğeri de batının dışlanması.

Haber "Suriye savaşı görüşmelerinde 'dışlanan' Batı oldu" başlığını taşıyor.

Gazete İran'ı Suriye dörtlüsüne dahil etme fikrinin, bu ülkeyi dışlamaya çalışan Batı'nın politikalarıyla taban tabana zıt olduğunu ve Batı'nın bu şekilde "terslendiğini" yazıyor.

KATLİAMI DURDURMANIN YOLU

Suriye ile ilgili Independent'daki görüş yazılarından biri Tel Aviv'deki Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü Başkanı Amos Yadlin'in imzasını taşıyor.

Yadlin'in yazısının başlığı şöyle: "Katliamı hemen durdurmanın tek bir yolu var, o da Esad'ın güçlerini bombalamak"

Yadlin, işgal anlamında "Suriye'nin yeni bir Irak olmasına gerek olmadığını, Suriye'daki ordu direncinin rahatlıkla kırılabileceğini" söylüyor.