BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  MEDYA

TIME'dan Erdoğan karşıtı algı operasyonu olaya bakın!

TIME her yıl geleneksel olarak yayınladığı Time 100 listesine bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da koydu. Ancak Erdoğan hakkında yazıyı firari gazeteci Can Dündar'a yazdırdı. Can Dündar'ın Erdoğan yazısı ise tepkilere neden oldu.

Abone ol

TIME 100 adı verilen ve Time dergisinin 5 kategoride dünyadaki en etkili 100 kişiyi sıraladığı liste yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan listeye liderler kategorisinden girdi.

Buraya kadar her şey normal. Ancak dergi listeye giren kişilerle ilgili yayınladığı yazıyı bu yıl FETÖ soruşturmasında hakkında yakalama kararı bulunan firari gazeteci Can Dündar'a yazdırdı. 

Time'ın davetini fırsat bilen Can Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir yazı kaleme aldı. Erdoğan'ı gazetecileri hapse attırmakla suçlayan Dündar, referandum sonuçları için 'Sonun başlangıcı' iddiasında bulundu.

Erdoğan hakkında çirkin ifadelerin yer aldığı yazınını detayı şöyle:

"Batılı demokrasi olan fener işaretine yönelik yüzyıllık bir modernleşme sonrasında, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan seküler Türk cumhuriyeti bir politikacı tarafından yerini alması için ezilebilir. 2001 yılındaki kriz sonrasında dini siyasi amaçlarla sömüren Recep Tayyip Erdoğan iktidara geldi.Erdoğan, "Müslüman bir demokrat" cephesini kabul etmeye gönüllü bir Batı tarafından takviye edildiğinde, 15 yılda altı seçimi kazandıktan sonra kendi gücüyle sarhoş oldu.

Ben dahil rejimini eleştiren düzinelerce gazeteci tutukladı. Sonra, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında, cadı avını genişleterek 70.000'den fazla insanı hapsetti.
Daha otoriter olan, -Türkiye'nin otoriter ekonomisi ve genel olarak dünyadan yabancılaşması üzerine - Erdoğan, gücünü önemli ölçüde artıracak bir anayasa referandumunda zafer kazanacağını iddia etti. Bu, aslında yalnızca kentleri değil, başka yerlerde de suçlama kabiliyetini kaybettiği için sonun başlangıcını işaretleyebilirdi."

CAN DÜNDAR YAZMAKLA DA KALMADI...

Can Dündar, yazdığı yazıyı bir de Twitter hesabında duyurdu. 'Kadere bak' imasında bulunan Can Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret ederek, "Koca @TIME dergisi seni "En etkili 100'den biri" seçsin.Yazını, hapsettiğin gazeteciden istesin" diye yazdı.