BIST 9.759
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.418,64
HABER /  DÜNYA

Time yılın kişisini seçti en çok oyu o aldı

Time dergisi merakla beklenen yılın kişisi seçimini açıkladı. Time'daki anketten yılın kişi olarak Narendra Modi çıktı.

Abone ol

TIME dergisi yılın kişisini açıkladı. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Time dergisi tarafından “yılın kişisi” seçildi. 

Modi, TIME.com'da oluşturulan portalda kullanılan yaklaşık beş milyon oyun yüzde 16'sından fazlasını alarak zirveye yerleşti.

Okuyucuların verdiği kararın bağlayıcı bir özelliği bulunmuyor ve “yılın kişisi”, Time dergisinin editörleri tarafından seçiliyor.

NARENDRA MODİ - HİNDİSTAN BAŞBAKANI

Hindistan'da mayıs ayında yapılan seçim kampanyası maratonunda ülke ekonomisini canlandırma sözü veren ve ülkenin 15’inci başbakanı olan Narendra Modi, milliyetçi Bharatiya Janata Partisi'nin lideri.

narendra-modi-time-yilin-kişisi.jpgNarendra Damodardas Modi Hindistan başbakanı yılın kişisi.

TIME YILIN KİŞİSİ OYLAMASI

Oylamada, Ferguson'daki göstericiler ikinci sıraya yerleşirken, ilk beş arasında Hong Kong'daki gösterilerin lideri Joshua Wong, Pakistanlı kadın hakları eylemcisi Malala Yusufzay ve Batı Afrika'da Ebola'yı tedavi eden doktorlarla hemşireler bulunuyor.

Derginin 1927 yılından bu yana bu ünvanı verdiği ünlüler arasında Mahatma Gandi, Adolf Hitler, Kraliçe Elizabeth, Martin Luther King Jr., ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yer alıyor.

narendra-modi-hindistan-başbakani-yilin-kişisi-2014.jpgNarendra Damodardas Modi - Hindistan Başbakanı Time dergisi yılın kişisi seçti.

BARZANİ DE SON 8'E KALMIŞTI

ABD merkezli Time dergisinin düzenlediği "Yılın Kişisi" listesinde son 8’e kalanlar arasında Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani de bulunuyordu.

Dergi, Barzani’nin adaylık gerekçesini “Ülkesinin bağımsızlığı için mücadele etmek” ve “IŞİD örgütüne karşı savaşmak” olarak açıklamıştı.

Papa Franciscus, geçen yıl Time dergisi tarafından yılın kişisi seçilmişti.

NARENDRA MODİ KİMDİR?
narendra-modi-time-2014-yilin-kişisi.jpg
Bu yıl Hindistan başbakanı seçilen Narendra Damodardas Modi, 17 Eylül 1950 doğumlu. 2014 Hint genel seçimlerinde belirleyici bir zafer ile Bharatiya Janata Partisi (BJP) lideri ve Hindistan başbakanı oldu. Lok Sabha'nın üyesi olan Narendra Damodardas Modi, Varanasi ve Vadodara seçmenleri arasından seçildi