BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.497,22
HABER /  DÜNYA

Tilkinin lokanta keyfi

Tunceli kent merkezine üç kilometre mesafede bulunan yol üstü lokantası, bir tilkinin uğrak mekanı oldu.<br/>Pülümür-Erzincan Karayolu’nu ku...

Abone ol

Tunceli kent merkezine üç kilometre mesafede bulunan yol üstü lokantası, bir tilkinin uğrak mekanı oldu.
Pülümür-Erzincan Karayolu’nu kullanan TIR ve kamyon sürücülerinin uğrak yeri olan lokanta, bir yıldan bu yana bir tilkinin de mekanı oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan bir tilki, o günden bu yana hemen her gün lokantayı ziyaret ediyor. Lokanta sahibi Hasan Demir de, tilkiyi kendi elleriyle beliyor.
"İsmini Nazlı koyduğumuz bir tilki vardı. Nazlı’yı bir buçuk yıl besledim. Daha sonra köyde birileri tarafından ’Tavukları yiyor’ gerekçesiyle öldürüldü. Annesi öldükten sonra yavrusu lokantaya gelmeye başladı. Ona Nazlıcan adını verdik. Her gece buraya uğrar yiyeceğini yer ve giderdi. Bir süre sonra erkek arkadaşı Fazlı da gelmeye başladı. Her gece onlara 30 lira masraf yapıyorum. Kavurma ve yumurta veriyoruz. Tavuk kırıntı veriyorum. Çiğ tavuk yemiyorlar" dedi. Demir, Nazlıcan’ın yiyecek götürdüğünü görünce onu takip ettiğini, ve yuvasında üç yavrusunu gördüğünü dile getirerek, "Nazlıcan üç yavrusunu da getirirse onları nasıl beslerim" ifadelerini kullandı.

"BİR PORSİYON KAVURMAYI TİLKİYE ISMARLADIM"
Lokanta müşterilerinin de tilkilere kavurma ısmarladıklarını belirten lokanta sahibinin oğlu Tufan Demir ise, "Bir gün bir kamyoncu hesap öderken iki kavurma hesabı verince arkadaşı, ’Nasıl iki porsiyon yiyebildin ? ’ diye sordu. Kamyoncu da ’bir porsiyon kavurmayı tilkiye ısmarladım’ diyerek açıklama yapmak zorunda kalmıştı" diye konuştu. Lokantanın devamlı müşterilerinden olan Önder Öztürk de, lokantaya sürekli uğrayan tilkileri duyun vatandaşların fotoğraf ve görüntü çekmek için lokantaya geldiklerini belirterek, "Ancak şimdi artık eskisi kadar ilginç gelmiyorlar. Çünkü her gece buraya uğruyor tilkiler" şeklinde konuştu.
(İHA)