BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  GÜNCEL

Tikrit'i IŞİD'den geri almak için çatışmalar sürüyor

İran destekli Şii milisler ve Irak ordusunun yürüttüğü opersayon Tikrit içi ve çevresinde devam ediyor. Ordunun ilerleyişi IŞİD'in yol kenarlarına döşediği bombalar nedeni ile yavaşlarken, İranlı komutanların da operasyona destek verdiği bildirildi.

Abone ol

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'in elinde bulunan Irak'ın Tikrit kenti ve çevresinde IŞİD'le şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Irak ordusu ve Şii milisler şehirdeki hedeflere saldırırken, ordunun ilerleyişinin IŞİD'in yol kenarlarına döşediği bombalar nedeni ile yavaşladığı bildiriliyor.

El Duur, el Zuhur, Kadisiye bölgeleri ile şehrin güneyindeki Eğitim Hastanesi çevresinde çatışmaların yaşandığı bildiriliyor.

ABD öncülüğündeki koalisyon Tikrit'teki çatışmalarda Irak ordusuna destek vermezken, İranlı komutanların operasyonun koordinasyonunda yer aldığı bildiriliyor.

Pazar günü başlayan saldırılarda Irak hava kuvvetleri helikopterleri ve savaş uçaklarının da yer aldığı söylenirken, İran savaş uçaklarının operasyonda varlık gösterip göstermediğine dairse somut bir bilgi yok.

Selahaddin vilayetinde bulunan Samarra Operasyon Komutanlığı'ndan bir kaynak, BBC'ye Irak ordusu personeli ile, İran destekli Şii milis kuvvetleri beraber savaşıyor. Aynı kaynak El Duur'un 20 kilometre doğusunda bulunan Hamrin bölgesinin de ele geçirildiğini söyledi.

Çatışmalar sırasında IŞİD militanları tarafından araçla yapılmak istenen iki intihar saldırısı girişimi olduğu söyleniyor. IŞİD üyeleri vurulurken, araçlar da birliklere ulaşmadan patlatıldı.