BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,65
ALTIN 2.521,65
HABER /  EKONOMİ

THY'de kaç işçinin işine son verildi?

Türk Hava Yolları’nda çok sayıda işçinin işine son verilmeye başlandı. İş akitleri feshedilen çalışanlar arasında kimler var?

Abone ol

Türk Hava Yolları çalışanları bugün çok tatsız sürprizle karşılaştı. Özellikle apron işçilerinin ağırlıkta olduğu çok sayıda çalışanın iş akitleri fesh edildi.

İşçilere göreve geldiklerine veya vardiya sonunda iş yeri kapandığı için 4857 sayılı yasaya dayanarak iş gücüne ihtiyaç kalmadığı ifade edilerek iş akitlerinin fesh edildiği tebliğ edildi.

 

KAÇ KİŞİNİN İŞİNE SON VERİLDİ ? 

Bugün Türk Hava Yolları’nda çalışan İstanbul’da 21, Antalya’da 30, Adana’da 12 ve Ankara’da 27 olmak üzere toplam 90 işçinin işine son verildi. Bu sayının 200’ü bulacağı belirtiliyor. Türk Hava Yolları’nda daha önce çok sayıda çalışan imzalanan toplu sözleşmenin 8. maddesine dayanarak ikale sözleşmesini imzalamak zorunda kalmış ve bu tayinler istifaya zorlama olarak değerlendirilmişti.

ATILAN İŞÇİLER GERİ ALINSIN!

Gökkuşağı Hareketi yayınladığı bir duyuru ile THY’de işine son verilen işçilerin geri alınması çağrısında bulundu. İşte Gökkuşağı Hareketi’nin ‘Atılan işçiler geri alınsın’ çağrısı… 

Yazılı açıklama şu ifadelere yer verildi: 

THY ve Teknik AŞ. Çalışanlarına

 Kamuoyuna duyurudur.

 

THY işvereni dayatmacı ve "ben yaparım kimse bana karışamaz" mantığı ile değişik iş yerlerinden onlarca arkadaşımızın işine son vermiştir.

 

Demokrasi ve insan hakları havarisi kesilen Hükümetin THY'deki

temsilcileri, "EN İYİ HAVAYOLU" olmayı hedeflediğini söylerken bunu gerçekleştiren işçilerine uyguladığı zorunlu emeklilik, işten atma, sürgün gibi düşmanca politikalarını hangi demokrasi anlayışı ile izah edecekler?

 

Gökkuşağı Hareketi olarak bu anlayışı şiddetle kınıyor ve kamuoyunu bu maske arkasındaki gerçekliği görmeye davet ediyoruz.

 

Öte yandan sözleşme sürecinde çalışanlardan kopuk, işveren ile flört ederek "beyaz bir sayfa" açtığını söyleyen Hava İş yönetimini, işçilerin çok iyi gördüğü bu beyaz sayfanın anlamını sorgulamaya ve artık üç maymunu oynamaktan vazgeçmeye çağırıyoruz.

 

THY TEKNİK sözleşmesinin devam ettiği bir süreçte yaşananlar anlamlıdır. THY Sözleşmesi 8. maddedeki İkale Sözleşmesi diye dayatılan, "parayı ver işçiyi at!" anlayışı bugün yaşananların zeminini hazırlamıştır.

Yer techizat atölyesinde 27 arkadaşın işten atılmasına ses cıkarmayıp işverenle oturup anlaşan Hava-İş yönetiminin bugun yaşanacakları öngöremeyecek kadar "tecrübesiz" olmadığı açıktır! İşte mücadele ettiğimiz, değiştirmek zorunda olduğumuz SENDİKAL BÜROKRASİ budur.

 

Yaşananlar kabul edilemez bir noktadadır. İşten atılmak kader değildir.

THY Çalışanları bunlara zemin hazırlayan sendikal politikaları da sorgulayarak işten çıkarılan arkadaşlarının yanında olacaktır. Gökkuşağı Hareketi bu sürecin takipçisidir ve işten atılan arkadaşlarımızın mücadelesine tüm gücüyle destek verecektir.

 

Saygılarımızla

GÖKKUŞAĞI  HAREKETİ