BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
HABER /  EKONOMİ

THY'de internetli uçak dönemi başlıyor

Türk Hava Yolları (THY), internet kullanımı olan uçak sayısını artırmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Türk Hava Yolları'nın (THY) internetli uçak sayısı artıyor.

Uzun uçuşlar yapan Boeing 777 ve Airbus 330 tipi geniş gövdeli 28 uçağında internet hizmeti olan THY, kısa mesafeli uçuşlar yapan dar gövdeli uçaklarında da internet hizmeti sunmak için Uçak İçi Eğlendirici Ürünler Müdürlüğü, yönetime bir rapor sundu. Raporun kabul edilmesiyle birlikte kısa mesafe uluslurarası uçuş yapan dar gövdeli Boeing 737,Airbus 320 ve Airbus 319 tipi uçaklara da kablosuz internet sistemi kurulacak.

Uçak yolcuları özellikle uzun menzilli uçuşlarda internet hizmeti olmasını istiyor. Yolcular rezervasyon yaptırırken uçaklarında internet olup olmadığını da soruyor. İnternet bağlantısının olmaması halinde ise başka havayolu şirketi tercihine de gidebiliyor. Geniş gövdeli 69 uçağı bulunan THY'nin kablosuz internet altyapısına sahip uzun menzilli geniş gövdeli Boeing 777 ve Airbus 330 tipi 28 uçağı mevcut. ABD, Japonya, Çin gibi uzun uçuşlara verilen Wifi sistemleri kurulu geniş gövdeli uçaklar zaman zaman Londra gibi kısa mesafeli uçuşlara da gidiyor. Yolcular bu uçuşlarda da internet kullanabiliyor. İnternetin yanı sıra bu uçaklarında televizyon yayını hizmetleri de sunan THY, dar gövdeli uçaklarda da internet bağlantısının kurulması için Uçak İçi Eğlendirici Ürünler Müdürlüğü bir rapor sundu.

2 YIL SONRA 60'DAN FAZLA UÇAĞINDA İNTERNET OLACAK

Yönetimin olumlu yanıt vermesi halinde kısa mesafelerde uçuşlar yapan dar gövdeli Boeing 737,Airbus 319,Aİrbus 320 tipi uçaklara da kablosuz internet altyapısı kurulacak. Böylece kısa mesafeli uluslararası uçuşlarda da internete girebilecek.

UÇAK 3 BİN METREYE ÇIKTIĞINDA SİSTEM AKTİF OLUYOR

Habertürk'te yer alan habere göre, THY'nin geniş gövdeli uçaklarında internet iki paket halinde sunuluyor. İnternetin saatlik ücreti 9.99, 24 saatlik ücreti ise 14.99 dolar. Business sınıfında seyahat eden yolcular ise ücret vermiyor. THY geniş gövdeli 28 uçağında internet uluslararası uçuşlarda ve uçak 10 bin feet (3 bin metre) yüksekliğe ulaştığında aktif oluyor. Bazı ülke hava sahalarından geçerken internet kesintileri yaşanabiliyor. Uçakta internet servisinin verilebilmesi, hava sahası kullanılan ülkenin iznine tabi oluyor. Türk Hava Yolları'nın uçuş güzergahlarında internet kullanımının sınırlandırıldığı tek ülke Çin olarak yer alıyor.

EN ÇOK SOSYAL MEDYA VE MESAJLAŞMA KULLANILIYOR

Yolcular en çok havada sosyal medyayı kullanıyor. Facebook, WhatsApp en çok girilen uygulamalar olduğu belirtiliyor. THY'de 3 bin metrede aktif olan internet hizmeti Air France'ta 6 bin metrede, Delta Havayolları'nda 9 bin metrede, Singapur Havayolları'nda 10 bin 500 metrede, Emirates Havayolları'nda ise 12 bin metrede aktif oluyor.