BIST 9.506
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.491,52
HABER /  GÜNCEL

THY uçağını yanmaktan kurtaran kahraman pilot!

THY Milano-İstanbul seferi esnasında kalkışın hemen ardından motoru havada alev aldı ve Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaptı. İşte korkunç olayda yolcuları burnu dahi kanamadan kurtaran o pilot...

Abone ol

THY'nin Milano-İstanbul seferini yapan Airbus 320 tipi uçağının motoru havada alev alması sonrası, uçağı Atatürk Havalimanı’na acil inişle indirerek, yolcularını burunları bile kanamadan kurtaran pilot ortaya çıktı!

THY uçağı ilk iniş denemesinde pistti pas geçerken, ikinci denemesinde Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

PİLOT YOLCULARI BURUNLARI BİLE KANAMADAN KURTARDI

Uçağın inişinden hemen sonra 97 yolcu tahliye edildi. Türkiye'yi yasa boğacak bir uçak faciasına ramak kala yolcuları kurtaran profesyonel pilot Alphan Morkan, profesyonelliği sayesinde yolcuları burunları dahi kanamadan kurtardı.

İşte büyük tehlike atlatan o uçağın pilotu Alphan Morkan...

pilot-alphan-morkan.jpg 

YOLCULARIN DURUMU İYİ

THY'nin uçağın yanmasına ilişkin yaptığı açıklamada "Uçakta bulunan 97 yolcumuz terminale alınmıştır. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır. Gerekli incelemeler baslatılmış olup, olayın neden meydana geldiği bu incelemelerden sonra netlik kazanacaktir" denildi.

ekran-resmi-2015-04-25-15.25.21.png

ekran-resmi-2015-04-25-15.25.31.png

UÇAK NASIL VE NEDEN YANDI?

Motorundan dumanlar çıkan uçak, saat 10.30 sıralarında 17.35 olarak adlandırılan Florya-Sefaköy yönündeki piste acil iniş yaptı. İtfaiye ve sağlık ekipleri uçağa müdahale etti. Motordaki yangın söndürüldü yolcular tahliye edildi.

ekran-resmi-2015-04-25-15.25.40.png

İKİ GÜN ARAYLA 2 KAZA! 

Atatürk Havalimanı söndürme çalışmaları nedeniyle uçuşlara kapatılırken aynı uçağın iki gün önce başka bir kaza yaşadığı ve kokpit camınının çatladığı ortaya çıktı. Camı değiştirilen Airbus A320 tipi uçak dün İstanbul-Milano seferini gerçekleştirmişti. Uçağın Milano’dan İstanbul’a dönüşte de sağ motoru yandı.

İŞTE UÇAĞIN YANDIĞI O ANLAR-İZLEMEK İÇİN PLAYER'A TIKLAYINIZ