BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,66
ALTIN 2.490,69
HABER /  GÜNCEL

THY uçağında yine cemaatçi vekil krizi

Cemate yakın İstanbul bağımsız milletvekili Muhammed Çetin'in THY uçağı yolculuğu yine olay oldu.

Abone ol

Daha önce Pakistan'a giderken THY uçağında krize yol açan İstanbul bağımsız milletvekili Muhammed Çetin, ABD'ye gitmek için bindiği THY uçağından indirildi.

THY, Çetin'in kurum aleyhine demeçler verdiği gerekçesiyle uçuşlarda 'upgrade' etmeme kararı almıştı. Çetin'in normal biletle busines koltuğa oturması yüzünden tartışmanın yaşandığı belirtiliyor.

Çetin, 17 Aralık sonrası hükümeti sert sözlerle eleştirerek AK Parti'den istifa etmişti.

Polis memurları R.T. ile G.K.'nın milletvekilli Muhammed Çetin'i uçağın koridorundan iterek uçaktan indirmeye çalıştıkları iddia edildi.

YAŞANANLARI BÖYLE ANLATTI

Muhammed Çetin uçakta yaşanılanları şöyle anlattı: "Şikago'ya gidiyorduk diğer vekil arkadaşların biletlerini upgrade ettiler benimkini etmediler. Bende arkaya oturmuştum. Fakat başka bir arkadaşımız bize normal kendi adına 'business class'tan bilet almış. İçeride diğer vekil arkadaşlar ile beraber gidelim diye oturduk. Daha sonra başka birisini upgrade etmişleri yeni bilet satmışlar. Yani 'business class'ta satın alınmış bilet üzerine... Sonra dediler ki siz arkaya geçmeniz lazım. Bizde dedik ki bu zaten satın alınmış bilet, geçmiyoruz denilince çantalarımızı indirdiler"

Milletvekili Çetin olayla ilgili twitter hesabında açıklama yaptı.

screen-shot-2014-04-11-at-3.50.44-pm.png

PAKİSTAN SEYAHATİ DE KRİZE YOL AÇMIŞTI

Gülen cemaatinin Pakistan'da yapılacak olan Türkçe Olimpiyatları'na gidecek olan Çetin'in uçaktaki direnişi üç saat sürmüştü. Çetin'in ekonomi koltuğu yerine business koltuklardan birine oturduğunu açıklayan THY, söz konusu vekilin direnişini uçağa polis çağırarak aşabilmişti.

THY: BAŞKA YOLCUNUN KOLTUĞUNA OTURDU

THY Basın Müşavirliği Pakistan'a giden uçaktaki tartışmayla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin, Türk Hava Yolları ile son dönemde yaptığı seyahatler sırasında uçak içinde şirketin aleyhinde konuşmalar yaparak kurumsal kimliğimizi rencide etmiştir. Bu gelişmeler üzerine Türk Hava Yolları Yönetimi İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin’i uçuşlarda ’Upgrade’ etmeme kararı almıştır. Bugün akşamki İslamabad uçağında uçuşu bulunan Sayın Çetin, ekonomi biletiyle yer almasına karşın uçak içinde hakkı olmadığı halde başka yolcuya ait business sınıfındaki koltuğa oturmuştur. Kabin ekiplerinin uyarısı üzerine, ekonomide uçmayacağını ve inmek istediğini söylemiştir. Daha sonra uçak kapı açmış ancak Sayın Milletvekili inmekten vazgeçmiştir. Bunun üzerine gerekli tutanaklar tutularak işlem yapılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."