BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,55
HABER /  EKONOMİ

THY bu kez Alman deviyle anlaştı

Türk Hava Yolları (THY), Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) kulüplerinden Borussia Dortmund ile sponsorluk sözleşmesi imzaladı.

Abone ol

THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Borussia Dortmund Üst Yöneticisi (CEO) Hans-Joachim Watzke, sözleşmenin imzalanmasının ardından, Signal Iduna Park Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

THY Genel Müdürü Kotil, burada yaptığı konuşmada, Borussia Dortmund ile işbirliği yapmalarının kendileri için çok önemli olduğunu, THY ve Dortmund'un çok hızlı büyüyerek dünyanın önemli markaları haline geldiklerini belirtti.

Her futbol takımının, her havayolu şirketinin fiziksel alt yapıya sahip olabileceğini ancak burada bir farkın bulunduğunu vurgulayan Kotil, "Biz karar verdiğimiz her şeyi yaparız. Karar verdikten sonra ne gerekiyorsa hepsini yerine getirerek sonuç alırız. Tüm kaynaklarımızı planlı kullanırız, hiçbirini israf etmeyiz. Bizim yolcumuz müşterimiz değil, misafirimizdir. Her şey bunun etrafında dolanır. Önümüzdeki yüzyıl boyunca dünyanın en iyi havayolu, en büyük havayolu olmaya karar verdik" diye konuştu.

Kotil, Watzke'nin de "bu yüzyıl içinde en iyi takım olacaklarını" söylediğini aktardı.

THY olarak, bu işbirliğinden yarar sağlayacaklarını ifade eden Kotil, son 10 yılda THY'nın kendisiyle rekabet ettiğini söyledi.

3 YIL GEÇERLİ OLACAK

İşbirliğinin, 3 yıl geçerli olacağını kaydeden Kotil, Borussia Dortmund'dan öğrenecekleri şeylerin bulunduğunu, kendilerinin kulübün markalaşmasına destek olacaklarını vurguladı.

THY'nin Dortmund Havalanı'na uçup uçmayacağı sorusuna da Kotil, "bu konuda çalışmaya başladıkları ancak pistin küçük olduğu, bu konuda henüz bir karara varmadıkları" cevabını verdi.

Dortmund için boyanacak uçak konusuna da değinen Kotil, özel bir takıma özel bir uçak boyayacaklarını, Türkiye-Almanya ilişkilerini de göz önünde bulundurarak Borussia Dortmund'da yakışır bir uçak tasarlayacaklarını bildirdi.

BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ

Borussia Dortmund Üst Yöneticisi Hans-Joachim Watzke de THY ile uluslararası bir takım olduklarını ve burada Almanya futbolunun "katedrali"nde bulunduklarını ifade etti.

THY ile stratejik ortaklık gerçekleştirdiklerine işaret eden Watzke, “THY gibi bir ortağımız olmasından ötürü büyük kıvanç duyuyoruz. Gerçi her ne kadar burada ülkenin bazı köşelerinde bölgesel yerel bir takım olduğumuz yönünde söylentiler dolaşsa da tam tersini kanıtlamış durumdayız. Çünkü Türk Hava Yolları gibi bir ortağa sahibiz” dedi.

Watzke, THY'nin de kendileri gibi çarpıcı bir büyüme gösterdiğini, ortaklık imzalamış olmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Yaptıkları görüşmede Kotil ile aynı değerleri paylaştıklarını ve aynı bakış açısına sahip olduklarını gördüğünü dile getiren Watzke, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin oynanacağı Londra'ya, özel bir uçakla gidecekleri bilgisini verdi.

Watzke, uçağın tasarımıyla ilgili bir soruya, "Bu konuda tamamen Kotil'e güveniyoruz. Kırmızı beyaz renkli olmayacak. Özel bir tasarım olacak” cevabını verdi.

Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp ise Türkiye'nin fevkalade bir ülke olduğunu belirtti.

Klopp, sarı siyahlı ekipte oynayan Nuri Şahin ve İlkay Gündoğan'la ilgili de iki futbolcunun da çok terbiyeli gençler olduğunu, özellikle dostluğa ve ailelerine önem verdiklerini, onlarla çalışmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ikilinin Türkiye'nin başarılı elçileri olduğunu söyledi.

Watzke'nin, Kotil'e bu yüzyılda Borussia Dortmund'un dünya kulübü olacağı yönündeki ifadesini hatırlatan Klopp, "Üst yöneticimiz de dünya hükümdarlığını ilan ediyor. Bunu transferlerde hatırlatacağım" şeklinde espri yaptı.

Klopp, THY'nin son yıllarda hava yolu şirketleri arasında önemli başarılara ulaştığına dikkati çekti.

Toplantının ardından Watzke, Kotil'e üzerinde kendi isminin yazılı olduğu 9 numaralı sarı siyahlı formayı verdi.

SPONSORLUK ANLAŞMASI

2011 ve 2012 yılı Bundesliga şampiyonu Borussia Dortmund ile premium sponsorluğu konusunda anlaşmaya varan THY, sarı siyahlı ekip ile değişik alanlarda işbirliği yapacak.

"Havayolu ekslusiv partnerliği"yle THY, Borussia Dortmund ekibini uluslararası maçlara ve kamplara taşıyacak.

Anlaşmayla Dortmund Stadı'nda Turkish Airlines 'in "Lounge" ile temsil edileceği, bunun yanı sıra THY'nin Borussia Dortmund ile ortak reklamlarda yer alacağı ve sosyal medyada da işbirliğinin yapılacağı kaydedildi.

Bu sezon UEFA şampiyonlar ligi'nde yarı finalde İspanyol devi Real Madrid'i eleyerek finale kalan Borussia Dortmund'un tarihinde 8 lig şampiyonluğu bulunuyor. Almanya'nın güçlü ekiplerinden olan ve kadrosunda milli futbolcu Nuri Şahin ve Alman milli takımı oyuncusu İlkay Gündoğan;ın yanı sıra çok sayıda milli futbolcuyu da bulunduran sarı siyahlı ekip, 3 kez Almanya Kupası'nı kazandı ve 1997 yılında da UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.