BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,55
HABER /  EKONOMİ

THY 4 ayda umre rekoru kırdı

Türk Hava Yolları, Suudi Arabistan'daki kutsal topraklara 2016 yılının ilk 4 ayında 173 bin 505 yolcu taşıdı.

Abone ol

Atatürk Havalimanı'ndan Suudi Arabistan'a yaptığı seferlere ek olarak, bu yıl İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa ve Trabzon havalimanlarından başken Riyad, Cidde ve Medine'ye uçmaya başladı.

THY, 2015 yılının tümünde hac ve umre ibadeti için 293 bin 154 yolcuyu kutsal topraklara taşımıştı. Bu yılın ilk 4 ayında ise bu noktalara taşınan yolcu sayısı 173 bin 505 olarak açıklandı.

Atatürk Havalimanı'ndan Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a haftada 14, Cidde'ye 21, Medine'ye 14 sefer yapan THY, bu ülkede Dammam, Yanbu, El Kasım ve Taif'e de yolcu taşıyor. Böylece THY bu ülkedeki 7 noktaya uçuş gerçekleştiriyor.

THY, Mart ayından itibaren İstanbul Sabiha Gökçen'den Medine'ye haftada 4, Cidde ile Riyad'a 7, Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan da Medine'ye 6, Trabzon ile Riyad'a ise 3 seferle uçuş düzenliyor.

Futbolcular, oyuncular ve bir çok ünlü de kutsal topraklarda özel hocalar eşliğinde daha bilinçli bir ibadet için butik hizmeti veren şirketlerden destek alıyor.

Mekke'de butik hizmet anlayışını Türk basın mensuplarına tanıtan Amade Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Şimşek her sene 2500- 3000 kişiye hizmet verdiklerini belirterek Umre ve Hac'da de luxe (lüks) organizasyonlarla konukları 5 yıldızlı otellerde ağırladıklarını bildirdi.

Kutsal topraklara giden yolcuları için sefer duaları Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak uçaktaki ekranlar aracılığıyla sesli okunuyor.

İbadet için kutsal topraklara giden vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığının gerçekleştirdiği organizasyonlarının yanı sıra turizm şirketlerini de tercih ediyor.

Turgut Şimşek, Hac için 14 bin ila 30 bin dolar, Umre için ise 1500 ile 6 bin dolar arasında ki  fiyatlarla hizmet verdiklerini kaydetti.

Butik umreyi tercih edenlerin isteklerinin doğrultusunda çalıştıklarını söyleyen Şimşek, "Butik Umreyi biz ekip olarak başlattık. Üçüncü yılımızdayız. Hamd olsun başarılı da oldu. Tercih edenler Türkiye'nin sayılı işadamları, sanatçıları, sporcuları genellikle tercih etmekteler. Gününü, tarihini her şeyini kendisi belirliyor. Bir gece Medine bir gece Mekke, iki gece Medine iki gece Mekke tarzında. Daha çok zamanı kısıtlı olan insanlar tercih etmekte. İki gece Medine iki gece Mekke tarzındaki bir programda bin 500 dolardan 6 bin dolara kadar fiyatlar çıkmakta. Buradaki fiyatın artış sebebi misafirin özel istekleri oluyor. Uçakta Businnes Class uçmak istiyor, Mekke'de Kabe'yi gören oda isteyebiliyor. Fiyat artışları bunlardan kaynaklanmaktadır. Umrecilerimiz özel hocanın birebir kendileriyle ilgilenmesi farklı bir önem taşıyor" dedi.