BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

THY 1500 hostes alacak!

Bu yıl bin 500 personel alacaklarını açıklayan THY Genel Müdürü Temel Kotil Dünyada en çok noktaya uçan ilk 10 şirket arasına girmeyi hedefliyoruz' dedi.

Abone ol

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği tarafından düzenlenen, 'Başarılı Girişimciler Deneyimlerini Paylaşıyor' başlıklı toplantıda, bu yılki hedeflerini anlattı. Kotil, "Rakiplerimizi geçmek için biz çok çalışıyoruz" dedi.

Sürekli kaliteyi hedefleyen bir şirket olduklarını, Avrupa'da kalite ile kazandıklarını söyleyen Kotil, yıl sonunda dünyada en çok noktaya uçan havayolu şirketleri arasında 8 veya 9'uncu olmayı hedeflediklerini belirtti.
Kotil, "2010 başından bu yana yolcu sayımızı yüzde 25 artırdık. Yıl sonunda da 31 milyon yolcu hedefliyoruz. Bu rakam çok anlamlı. Çünkü British Airlines geçen yıl 30 milyon yolcuda kalmıştı. Bu yıl da yolcu sayıları azalıyor'' şeklinde konuştu.

Filolarını güçlendirmek için sipariş verdikleri 89 uçağı teslim almayı dört gözle beklediklerini ifade eden Kotil, marka olmaya önem verdiklerini ve her zaman global düşündüklerini kaydetti.
THY Genel Müdürü, şirketin tanıtımı için 2005 yılında 5 milyon dolar harcanırken, rakamın bu yıl 70 milyon dolara çıktığını, başarılarını personelin özverisine borçlu olduklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu an bin 800 pilotumuz var. 4 bin kişi olan kabin personelimize bu yıl bin 500 kişi daha eklenecek."

Yolcu odaklı politika

THY Genel Müdürü Kotil, yolcu odaklı bir politika izlediklerini söyledi.

'Müşteriler aynı zamanda patronumuz'

Skytrax şirketince, 'ekonomi sınıfında dünyanın en iyi ikram veren havayolu' seçilen THY, 'Güney Avrupa'nın en iyi havayolu' ödülüne de 2'nci kez layık görüldü. THY Genel Müdürü Temel Kotil, "Ürün kalitesi bizim için çok önemli. Müşterimiz aynı zamanda bizim patronumuz" dedi. Kotil, THY'nin 5 yıldızlı bir havayolu şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurguladı. (Takvim)