BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,91
ALTIN 2.434,16
HABER /  GÜNCEL

THK'nın yeni Genel Başkanı Kürşat Atılgan oldu

Türk Hava Kurumu'nun bugün yapılan 44. Genel Kurulu'nda 564 delegeden 324'ünü alan Kürşat Atılgan yeni genel başkan oldu.

Abone ol

Ankara'da gerçekleştirilen 44. Olağanüstü Genel Kurul'da çekişmeli geçen başkanlık yarışını Emekli Hava Pilot Tuğgeneral ve eski milletvekili Kürşat Atılgan kazandı.

Yapılan oylamada, Kürşat Atılgan 564 delegeden geçerli olan 324 oyu aldı. THK'nın iki aydır Genel Başkanlığı'nı Vekaleten yapan Mustafa San ise 238 oyda kaldı. İki oy geçersiz sayıldı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından konuşma yapan Kürşat Atılgan şunları söyledi:

"Burası bize Atatürk'ten kalan çok az sayıda mirastan biri. Öncelikli hedefimiz Türk Hava Kurumu'nun yaşatılması. Bu seçimin bence kaybedeni kazananı yoktur. Bu kurum yüce bir kurumdur, Allah bu kurumu bu durumdan kurtarmak için kuvvet versin. Hepinizin gayretine ihtiyacımız var. Seçim süresince Mustafa San'ın vekillikte gösterdiği arkadaşlığa ve yardımlarına çok teşekkür ediyorum.  Güveninizi asla sarsmayacağım. Kurumun aydınlık geleceğinin sağlanması için büyük gayret göstereceğim. Hepiniz sağ olun var olun"

Aday olan ancak kazanamayan Mustafa San da bir konuşma yaptı:

"Yeni genel başkana başarılar diliyorum. Benim için 2 ay da olsa THK'nın vekaleten genel başkanlığını yapmak bir onurdur. Bundan sonra THK'nın geleceği için çalışmalara bir nefer gibi devam edeceğim"

KÜRŞAT ATILGAN KİMDİR?

Kürşat Atılgan, 27 Ağustos 1956 tarihinde Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğdu. 1976 yılında Hava Harp Okulu'ndan mezun oldu. Uçuş okulunu bitirdikten çeşitli filolarda görev yaptı. 1985'te kurmay oldu. 1989'da Fransız Hava Akademisi'nden ve hemen sonrasında 1990 yılında Fransız Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden mezun oldu.

2000 yılında da Türk Silahlı Kuvvetler Akademisi'ni bitirerek 2001 yılında general rütbesi aldı. 2002 yılında Millî Güvenlik Akademisi'ni bitirdi. 2006 yılında emekli oldu.

Atılgan, 23. Dönem'de TBMM'ye MHP'den milletvekili olarak girdi. Tek dönem milletvekilliği yaptı. 2011'den sonra politikadan ayrıldı. Orta derecede İngilizce ve çok iyi derecede Fransızca bilen Atılgan, evli ve 2 çocuk babası. Bir oğlu ise halen Borajet Havayolları'nda pilot olarak görev yapıyor.