BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06
HABER /  GÜNCEL

THK Üniversitesi'nden İsrail'e kınama

THK Üniversitesi Gazze'deki İsrail zulmünü kınayarak bir basın açıklaması yaptı.

Abone ol

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesinden, "Gazze'deki çaresiz sivillere yönelik İsrail saldırılarının, katliam boyutunu da aştığı, soykırım boyutuna ulaştığı" bildirildi.

THK Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, havadan, denizden ve karadan yürüttüğü saldırılarla sivilleri vurduğu, hastaneleri, evleri, ibadethaneleri hedef aldığı, sahur vaktinde bile ölüm yağdırmaktan çekinmediği belirtildi.

"Gazze'deki çaresiz sivillere yönelik İsrail saldırıları, katliam boyutunu da aşmış, maalesef soykırım boyutuna ulaşmıştır" ifadesine yer verilen açıklamada, evlatlarını kaybeden annelerin, babaların minicik bedenlere kondurduğu veda öpücüklerinin bu zulme sessiz kalanlar açısından "insanlığa vedanın" simgesi olduğu vurgulandı.

"Uzun yıllardır, keşif ambargolarla açlığa, susuzluğa, ilaçsızlığa mahkum edilen Gazze halkının üzerine bugünlerde ölüm yağmaktadır" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Özellikle kadınları ve çocukları öldürmeyi hedeflediklerini çağdaş dünyaya deklare etmekten çekinmeyen çağdışı zihniyetin soykırımı karşısında başta Birleşmiş Milletler olmak üzere sözde güvenliği sağlamakla yükümlü birçok uluslararası organizasyonun umursamazlığı suç ortaklığı boyutuna varmıştır.

Dahası birçok ülke soykırıma mazeret üretme çabası içine girmiştir. Bunun bir soykırım olduğunu haykıran yegane güç Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Soykırıma uğradıklarında bugünkü İsrail yöneticilerinin atalarına şefkat elini uzatan Türkiye, bugün de bir başka soykırıma karşı tavrını ortaya koymuş bulunmaktadır. İnsani değerlerden zerre nasiplenmiş herkes, her müessese bu tavrı paylaşmalıdır. İsrail'in dünyanın gözleri önünde üstelik insanlık alemiyle alay edercesine ahlakilik iddiasıyla gerçekleştirdiği soykırımı kınıyor, bu tür acılarla bir daha karşılaşmayacağımız günlere kavuşmayı ümit ediyoruz. "