BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.435,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

THK Model Uçak Kursları sürüyor

Türk Hava Kurumu (THK) Nazilli Şubesi Model Uçak Kurslarına kesintisiz olarak devam ediyor.

Abone ol

Nazilli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nde açılan kursa katılan 9 yerli ve 10 yabancı öğrenci sertifikalarını almaya hak kazandı.

THK Nazilli Şubesi, Polonya’dan Comenius projesi kapsamında Nazilli’ye Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’ne gelen öğrenciler ile Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan 19 kişiye model uçak kursu verdi. Mehmet Akif Ersoy Lisesinde düzenlenen törenle öğrenciler sertifikalarını aldı.

Türk Hava Kurumu Nazilli Şubesi Model Uçak Eğitmeni Remzi Ulus, yaptığı konuşmada; “19 yerli ve yabancı öğrencimiz kurslarımıza katılarak sertifika almayı hak etmişlerdir. THK Nazilli Şubesi olarak açtığımız bu Model Başlangıç Kursuna katılan öğrencilerimiz okul sonrası dinlenme saatlerinde kursumuza katılarak bilgi ve el berecilerini arttırdılar.

Kursta öğrencilere uçuş prensipleri ve aerodinamik gibi konuları anlattık. Model uçak iyi bir hobi olmanın ötesinde uçuş prensiplerini daha iyi anlamaya yardımcı bir araçtır. Model uçak havacılığın temelidir, bu nedenle havacılığa ilgi duyan herkesi kurslarımıza bekliyoruz” dedi.
Tören sırasında konuşma yapan Okul Müdürü Nail Çakan, kursa katılan öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak, Nazilli Türk Hava Kurumuna da desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde düzenlenen törenle yerli ve yabancı öğrencilere sertifikaları Okul Müdürü Naim Çakan ve THK Model Uçak Eğitmeni Remzi Ulus tarafından takdim edildi. Okul Müdürü Naim Çakan, Comenius projesi kapsamında Nazilli’ye Model Uçak kursunun yanı sıra Folklor ve Ebru Sanatı öğrenmek için gelen toplam 26 öğrenciye ve 4 öğretmene de sertifikalarını takdim etti.

Öğrenciler kendi yaptıkları modelleri sertifika töreninden sonra uçurmanın keyfini yaşadılar. Aynı zamanda Radyo Kontrollü Uçak Pilotu Remzi Ulus ile Erdoğan Altun’un yaptığı R/C model uçak gösterisini izlediler.