BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,67
ALTIN 2.527,13
HABER /  GÜNCEL

The Seed'in mimarı Emirgan'daki o binayı anlattı

Emirgan’daki Sabancı Müzesi bahçesinde çok amaçlı salon olarak kullanılan “The Seed” in mimarı Nevzat Sayın etkinlik merkezi ile ilgili bilgiler verdi.

Abone ol

Mimar Nevzat Sayın yapımı ve proje aşaması 9 ay süren en ince detayına kadar bizzat yakından ilgilendiği Emirgan Sabancı Müzesi’ndeki çok amaçlı etkinlik merkezi The Seedi neden bitki tohumuna benzettiğini açıkladı.

Sayın, “Buranın görünümü, arsanın sınırlı olması ve müzenin bahçesindeki fıstık çamlarının kesilmemesi gerektiği ve ayrıca arka tarafta Sabancı ailesinin evi olması nedeniyle kendiliğinden ortaya çıktı. The Seed yumurta görünümüne sahip. Bunun da faydası ses akustiği çok mükemmel, salonun her yerinde ses kalitesi aynı” dedi.

seed2.jpg

Emirgan’daki Sabancı Müzesi bahçesinde çok amaçlı salon olarak kullanılan “The Seed” in mimarı Nevzat Sayın etkinlik merkezi ile ilgili bilgiler verdi.

nevzatsayin.jpg

Sayın, “Sevil Sabancı’nın evini yapıyordum. Burası gündeme geldi.

Boğaz kenarına yeni bir yapı yapmak çok doğru gelmiyor bana, mümkün olsa etraftakileri azaltmak gerek bundan dolayı bu etkinlik merkezini yer altına yaptık.

Buranın görünümü; arsanın sınırlı olması ve fıstık çamlarının kesilmemesi gerektiği için, ayrıca arka tarafta Sabancı ailesinin evi olması nedeniyle kendiliğinden ortaya çıktı.

Yumurtaya benzedi, reklamcılar tarafından bitkiye benzetildi. Yumurtanın üstündeki teras yaylı süspansiyonla taşınıyor. ” dedi.

seed1.jpg